Inte ett enda gille....

... har vi haft i gillestugan!
Tänk så korkat att satsa på ett stort rum i källarplan för att ha "gillen", alltså fest! Det skulle innebära att man travar upp och ner i trappan till köket. Först för att hämta porslin och duka, sen för att servera maten och till slut för att röja av alltsammans! Jo, vi har haft ett enda "gille" här, Rolands 30-årsfirande, men det var ju ett tag sedan. ;-)
 
Undrar hur vi tänkte egentligen? Eller också tänkte vi inte alls, bara gjorde som alla andra gjorde då.
 
Det harmliga är att vi kostade på det här rummet då när vi byggde huset 1977. Det fick riktig isolering fast det var i källaren, en fin tegelvägg och öppen spis medan vi måste snåla med allt annat för att få pengarna att räcka till. Under åren har det alltså stått i princip oanvänt och fungerat som något slags skrotrum där vi förvarat sånt som inte fått plats på annat håll.
 
Sedan länge har vi bestämt oss för att ta steget fullt ut och  göra ett fungerande  förråd av gillestugan, men det har hela tiden kommit annat emellan av husbyggen och husrenoveringar. Nu när barn och barnbarn lämnat oss fick det i alla fall bli av. Jag kollade igenom marknaden för 50cm-djupa lagerhyllor på nätet och fick lite hjärtsnörp när jag såg att de som fanns var  Ikeas och de  skulle sluta tillverka sina. Det fanns inte många kvar! Vi hastade alltså till Karlstad igår och köpte de vi behövde, det fanns så det räckte till oss.
 
Så nu är vi igång! Himla skönt att få det här gjort! Det börjar bli dags att ägna lite omtanke åt det egna huset efter att vi några år pysslat med andra hus.

Kommentarer
Postat av: Znogge

Vi har ingen källare och kanske lika bra det. Men ni är nog inte ensamma om er gillestuga och hur den används. Jag har egentligen aldrig hört någon som verkligen drar nytta av rummet. Brukar sluta som förråd men bättre är väl det än att det inte används alls.

Svar: Ja det är nog lika bra utan källare. Vi har allt ångrat den ibland under årens lopp, hellre haft mer våningsyta för tvätt o dy. Med tilltagande ålder vore det nog bättre arr ha allt i samma plan också istället för att vara beroende av trappor. Men nu gör vi det bästa av situationen o gör förråd, hellre än att det ska stå outnyttjat.
Inga Magnusson

Postat av: Annika

Ja det är nog många som har dåligt samvete övet dessa rum i sina källare. Men oj vad jag tyckte det var häftigt då på 70 talet. Men nu får du ett fint förråd där det blir ordning och reda på grejerna istället. Så nu blev jag lite avundsjuk.
Ha det gott. Kram.

Svar: Eftersom det är ett isolerat rum, utan källarlukt, så kan jag förvara textilier där. Ska bli skönt istället för att trava dem på golvet. Vi har uthyrning av sammanlagt 28 sängplatser i stugorna och så några egna sängar i huset, så det behövs lite utrymme. för sånt. Jag tror att det blir bra.
Inga Magnusson

2014-07-30 @ 16:15:18
URL: http://badtant.bloggo.nu
Postat av: AnnaKK

Det finns en gillestuga i vårt hus också, och vi har heller aldrig haft några gillen i den. Sonen huserar i den, men han är inte hemma så mycket längre och på sikt ska den väl få en ny funktion. Fast vad vet jag inte. Förråd var ju dock en bra ide´!! :-)

Svar: Nä, vi är långt ifrån färdiga med renoveringsobjektet! Utvändigt fattas det väl inte så mycket nu, men invändigt återstår massor. Phu! Just nu gruvar vi oss mest för badrummet som även ska fungera som tvättstuga. Tvekar ang om vi verkligen har den rätta kompetensen att mickla med fuktspärrar osv själva, så nu lutar det åt att vi åtminstone ska be något proffs att titta på och räkna på objektet...

2014-07-31 @ 13:17:52
URL: http://annakk.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback