Teknikpaniken ...

... dominerar mitt förhållande till alla tekniska prylar i min omgivning, från tv-apparater till mobiler. Tror att det blir fel på allt om jag ska testa nåt nytt.  Men nu SKA  jag lära mig att via kabel transportera bilder från mobilen till datorn  istället för att skicka allt via sms. Skickandet är ju dyrt och opraktiskt. Suck!
 
Andra behöver en PT (personlig tränare). Jag behöver också en PT, en "personlig tekniker". Fast det finns noll annonser om såna tjänster. Undrar om bristen på marknad beror på att alla vi som är okunniga mörkar våra tillkortakommanden och låtsas som om det funkar bra ändå. Skämmigt är  det  att inte hänga med och kunna det som varenda unge kan. Eller också är det verkligen bara jag som inte begriper det här.

Kommentarer
Postat av: Lena

Dags för lite utbildning för oss alla som känner som du. Undrar var, i samhällets tjänst?

Svar: Nja, om nu inte samhället ställer upp så borde det kunna vara en marknad för pigga privata entreprenörer, men icke! Jag är ju till exempel beredd att betala för en sån tjänst, likaväl som jag betalar frissan och tandläkaren. Borde kanske fås med RUT-avdrag ;-) Det finns säkert kurser i studieförbundens regi, det är bara det att då måste man också tröska igenom en massa info som man varken behöver eller är road av
Inga Magnusson

2014-01-20 @ 22:10:54
Postat av: Lena

jag fixar det där med att föra över både från kamera och telefon fast från telefonen till datorn åker alla bilder över fast jag redan fört över en del en annan dag, vill att det ska fungera att den bara tar över nytagna kort men det är säkert någon inställning jag missat, får ta den till siba och fråga

Svar: Från kameran är inget problem, bara att ta kamerakortet och sticka in i datorn. Men från mobilen vet jag inte än. Trodde det skulle vara en kabel med i telefonasken men det var det inte. Får se om jag kan köpa en i morgon.
Inga Magnusson

2014-01-20 @ 22:20:12
Postat av: Lennart Carlstedt

Visst hade du en Samsung-mobil? Vad har du för kabel när du laddar telefonen? Ska försöka förklara: Ena änden p laddkabeln sitter i telefonen. Andra änden sitter i väggkontakten. Men den som sitter i väggkontakten är i två delar så man kan dra isär den och då får du fram en USBkontakt. Den sätter du i datorn och sen måste du ladda ner ett program från Samsung som heter Kies. Via det kan du föra över bilderna.

Hoppas detta stämmer. Skriv gärna och fråga igen. Vi gamla bibliotekarier älskar att svara på frågor!

Svar: Ha ha... för exakt 5 minuter sen så kom jag på just det själv! Så jag har redan laddat ner ett par bilder från telefonen till datorn och det fungerade utmärkt. Men jag är ändå tacksam för att "gamla bibliotekarier" gillar att svara på frågor. Tack för omtanken!
Inga Magnusson

2014-01-20 @ 23:51:16
Postat av: Lennart Carlstedt

Roligt att höra! Du får gärna fråga mer om du vill..

2014-01-21 @ 23:19:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback