FÖRSTA HAREN FÖR HEJ!!!

Äntligen lyckades det! Roland ringde precis. Första haren fälld för lille Hej! Han har jagat otroligt bra säger Roland och Tomas fick fälla haren! Tog opp haren själv, jagar spårnoga tätt efter marken, barmark snöfläckar och regn var det, sökte inte upp husse på flera timmar. Nu blir det champagne i kväll med goda vänner.
 Hej har gjort flera mycket goda jakter på hare den senaste tiden men det har inte lyckats att fälla någon för honom. Lille Hej är bara nio månader. Vi kan ha en bra jakthund länge. Därför var det extra roligt nu sista veckans harjakt att han äntligen får en belöning.

Kommentarer
Postat av: AnnaKK

Så roligt!!! GRATTIS - väl värt att fira, och hoppas att det snart blir fler harar för Hej! :-D

Igår fick vi höra att det tidigare i veckan hittats en död älgkalv på makens farbrors mark (här i byn, alltså), och länsstyrelsens rovdjursexpert hade varit ute och kollat. Till 70-80 % var han säker på att det är en varg som har slagit den... Vi har inte snö här nu så några tassavtryck eller så har inte gått att säkra, däremot sattes det upp en åtelkamera ifall att den förmodade vargen skulle återvända till kadavret. Får väl se om så sker... Men eftersom det har observerats varg (spår i snö) i dessa trakter tidigare i vinter så verkar det ju sannolikt att det är en sån som har varit i farten. SUCK!! :-(

Svar: Kan bara beklaga om ni fått stadig vargnärvaro! Det är få som gläds åt det, möjligtvis människor som bor på betryggande avstånd.
Inga Magnusson


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback