Utan vargjakt ingen älgjakt!

Han har rätt Hammarström i en ledare i tidningen Expressen. Ett antal viltvårdsområden i Värmland måste ställa in älgjakten för man har för lite älg kvar. Älgjakten minskade från c:a 10.000 fällda djur i länet till c:a 6000 från 2012 till 2013. Dvs nästan en halvering på bara ett år. Det tar fort på älgarna nu med så stor vargstam. Värmland Lär ha 29 vargrevir, varje revir beräknas döda 120 älgar dvs ca  3500 i Värmland. I stort sett hela Värmland är täckt av vargrevir och hyser ensamt de över 200 vargar som enligt riksdagsbeslut skulle ha fördelats över hela landet. Situationen är kris och kaos, framkallad av WWF, Naturskyddsföreningen och andra organisationer tillsammans med EU. Man har lyckats underminera de demokratiskt fattade riksdagsbesluten. Den fina älgstammen i Värmland kan vara helt utraderad inom några få år och kvar blir några hundra svultna vargar.  Vem vill ha det så här?
http://www.expressen.se/ledare/tommy-hammarstrom/hammarstrom-utan-vargjakt-ingen-algjakt/

Kommentarer
Postat av: Lena

Vansinne! Om älgstammen blir förstörd och bara består av ett litet antal djur, så kommer man att få avelsproblem och genetiska defekter även där.

Vargklapparna kan väl tillgodose sina behov på Kolmården. På Nordens Ark i Bohuslän sköt man alla sina vargar, då en av sönerna kom i konflikt med sin far och man befarade ett blodbad i gruppen.

Hur kan detta få fortsätta???

I Norge kan människor utan problem leva på får- och getmjölksproduktion med stora flockar. Träffade nyss en kvinna från Geiranger, som hade 350 getter. De försörjde en familj och två anställda.

Svar: Ja detta är så vettlöst! Man kan undra vem som eg vill ha det så här.
Inga Magnusson

2014-08-04 @ 09:10:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback