Hundsläpp nu!

Idag är den riktiga starten på jaktsäsongen; hundsläppdagen, 21 augusti. Roland gick just nu och släppte dunkerstövaren Hej och hoppas på ett bra sök och upptag på hare.  Han visade goda tendenser förra jaktsäsongen så det  finns förhoppningar. Ännu så länge får inget skjutas utan det är bara träning.  Bilden är förstås från annat tillfälle för nu har Hej en pejl på sig så vi vet var han håller till och hur han rör sig i skogen. Det är intressant att kunna följa jakten  och säkert förstås också.

Kommentarer
Postat av: Znogge

Då får jag önska er och Hej god jaktlycka denna säsong!

Svar: Tackar!
Inga Magnusson

Postat av: AnnaKK

Hoppas att han hittar en hare - eller flera!! :-)

Minns hur det var ibland innan pejlarnas tid... Så länge man hörde hunden fick man vara nöjd, för då visste man åtminstone ungefär var den befann sej... <:-) Men så fort dreven gick utom hörhåll var det oroligt - speciellt om hunden inte kom tillbaka, utan man skulle behöva ge sej ut med bilen och leta utefter vägarna eller knacka på hos folk och fråga om de hade sett den... Phu!!

Svar: Ja och man åkte bil hela nätterna ibland, lyssnade, ropade och letade. Och så lades det ut jaktrockar på strategiska ställen i förhoppning att hunden skulle lägga sig just där. Pejlen är en skänk från ovan
Inga Magnusson

2014-08-21 @ 07:57:12
URL: http://annakk.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback