Gillestugan har blivit förråd!

Ungefär så här blir det av gillestugan som förråd. Hyllor t.v. för förvaring av textila grejer, rakt fram för säsongsskor ( vinterskor på sommaren och sommarskor på vintern) och till höger säsongskläder (eller helt enkelt sånt som inte får plats i garderoberna). Fast hyllan för skor räcker inte till. Jag ska köpa en till och förlänga med en halv gång till så mycket eller kanske lika gärna en lika stor till. Det lär gå åt i alla fall. Kanske blir det en lampa också hängades över bordet ( en med glasprismor vore inte fel, men för dyr!) och kanske en stor spegel ( har vi en). Andra korgstolar kanske det blir också.
 
Detta är budgetinredning. Bara funktion, inte så mycket utseende. Det finns ju om man vill himla snygga förvaringssystem men då kostar det också. Det här får duga, det tror vi kommer att fungera, allt blir överblickbart och lätt att hitta och lätt att ta fram (istället för att leta i sopsäckar på golvet). Ikeas lagerhyllor "Ivar" 50 cm djupa till grejerna, 30 cm djupa till skorna och "Mulig"-klädhängare till kläderna.
 
Den öppna spisen använder vi bara till att grilla korv eller så om det är strömavbrott och det är det ju inte så ofta numera när vi har fått jordkabel.
 
Det har tagit sammanlagt tre dagar att handla i Karlstad det som behövdes, få till hyllorna, rensa upp allt och lägga in på plats. Då är inräknat också att jag röjt i rummet bredvid också, det stora källarutrymme som vi kallar vinkelrummet som är ett vanligt källarförråd. *Samvetet är nu snövitt inför jobbstart och jag gläder mig åt att slippa se  eländet som vi hade förut. Det har retat mig länge men nu äntligen klart!

Kommentarer
Postat av: TantGlad

Det vart ju jättebra med förvaringen. Smart tänkt.
Önskar dig en jättefin fredag och första Augusti nu.

2014-08-01 @ 06:17:08
Postat av: Znogge

Det blir hur bra som helst tycker jag! Lägga tusentals kronor för förvaringssystem i en gillestuga känns väldigt onödigt. Vi har gjort på samma sätt i ett sovrum som inte används.

Tack för ditt grattis!

Postat av: AnnaKK

Vad skönt att vara färdig med ännu ett projekt! :-) Tycker det ser hur bra ut som helst - i ett förråd behöver man väl ändå inte brassa på med lyxhyllor osv!?

Nu har vi bestämt oss för att vara lite ekonomiska när det kommer till badrummet/tvättstugan i renoveringsobjektet! Att låta en målarfirma sätta in våtrumsmatta och våtrumstapet istället för att mickla själva med allt som krävs vid kakling och klinkning kommer att bli både billigare och bättre! Nice surprise!!! :-)

Svar: Antagligen är det klokt att lämna våtrumsarbete till en proffsfirma. Tror att det även är bra ur försäkringssynpunkt. Om något skulle hända med vattenskador så gäller inte försäkringen om inte arbetet är professionellt utfört.
Inga Magnusson

2014-08-01 @ 09:44:03
URL: http://annakk.blogg.se
Postat av: Veiken

Det blir superbra. Man samlar på sig och det behövs utrymme. Jag håller på att försöka minska på allt som finns i lådor och skåp.
Svar: I min enfald så trodde jag att Landeri var något som fanns i hela Sverige, men efter kontroll så fick jag veta att det är främst Göteborg som har landerier. Det finns några stycken här. Nedan hittar du vad Wikipedia skriver:
Ett landeri, från tyskans Länderei (ungefär bruksjord), är en bebyggd, ståndsmässig jordbruksfastighet som ligger inom en stads donationsjord, det vill säga mark som av staten tilldelats staden i samband med att staden fick sina stadsprivilegier. Landeriet ägdes av en medborgare i staden och nyttjades oftast som lantegendom under sommarhalvåret. Därför byggdes bostadshuset oftast endast för detta ändamål, alltså utan särskild värmeisolering. Med tiden kom landerierna dock att bli åretruntbostäder, varvid huvudbyggnaderna byggdes om i klimatvänligare utförande. På landerier bedrivs jordbruk och vanligen boskapsskötsel.

Termen användes i synnerhet i Göteborg, där gårdarna brukades och beboddes av stadens borgare, även om landeriet tillhörde staden. Brukaren betalade därvid arrende.
Så är det och när jag var ung fanns många landerier i Göteborg. De flesta användes då på annat sätt! Sorry, det blev långt!

Svar: Himla intressant om Landeri. Tacksam är jag att ditt svar blev långt! Har aldrig i mitt liv hört ordet förut, inte ens den tyska varianten. Det finns en liknande företeelse i Tyskland, något som kallas Stadtgut, alltså Stadsjordbruk. Det var gårdar som för länge sedan skulle finnas nära de stora städerna för att stadens befolkning skulle kunna bli försörjd med färska råvaror typ, mjölk, ost, smör och annat i matväg som inte kunde fraktas långa vägar och mätta en stads befolkning. I öst så blev Stadtguten ofta kollektivjordbruk. Sedan såldes de ut till privata ägare. Men jag förstår att landeri hade en annan funktion.
Inga Magnusson

2014-08-01 @ 21:38:07
URL: http://www.veiken.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback