Bock på pyrschen ...

... blev det ikväll för Roland. Den föll ner på Klingeränga efter en spännande väntan i dikeskanten. Ett skott som träffade direkt och dödade omedelbart. Känns alltid bra. Sen kom jag dit med Severin för att han skulle få sitt första möte med en råbock. Han ska ju jaga bock har vi tänkt oss.  Först var han lite avvaktande och kollade på avstånd. Sen blev blodfläcken intressant och så till slut bocken. Roland släpade den till vägen så han fick springa efter och jaga lite. Bra med så mycket fint kött till goda middagar framöver.
 
Uppdaterat: Severin fick vara inne i huset med mig medan Roland flådde och hängde upp bocken i ett uthus. Sverin  var jättearg för att han inte fick gå ut, skällde  typ drevskall, tätt  och högt i en halvtimme  vid ytterdörren. En lustig reaktion! Sen la han sig på Rolands skor och körde in nosen i en av dem! Jaktintresse verkar finnas i alla fall.
 
För den som inte jagar så kan jag väl förklara att pyrschjakt är jakt på hornbärande råbock med kulvapen, inte hagel och man använder inte hund utan väntar in och smyger. Oftast är det tidigt på morgonen eller sen kväll.

Kommentarer
Postat av: TT

Fin bock! Min gubbe var ute ikväll i regnet men ingen bock i sikte. Han fick besök av en polis när han var på väg ut med bössan, dom håller koll på folk som rör sej i området.

Sex pass har brunnit ner på jaktmarken så det blir väldigt begränsad jakt denna höst.

Svar: Aha är det pga av branden? Annars brukar polisen vara ointresserad av den som ser jagande ut. För det brukar synas på utanskriften.
Inga Magnusson

Postat av: AnnaKK

Sonen var på plats i ett av sina jakttorn vid femtiden i lördagsmorse. :-)

Jättekul att Severin visar såna takter! Hur gammal har han hunnit bli nu??

Svar: Han är fyra månader nu. Stor för sin ålder är han, han blir släthårig och stor tror vi.
Inga Magnusson

2014-08-19 @ 10:52:01
URL: http://annakk.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback