Ute i skogen med Hej och Oskar...

... var vi i kväll ända till kl halv tio. Det kolmörkt och då hade vi klivit omkring i terräng någon timme (pannlampa är bra!) och jag som redan gått runt  i några varuhus i Karlstad, var helt slut. Inga harar inom synhåll idag.
 
Imorgon jobbar jag och gubben ska med goda vänner till "Öppet hus" på Jägareförbundet i Karlstad kl 14.00 - 18.00 tror jag att det var. Man har vildsvin som tema, visar hur man jagar, styckar och tillagar. Man kan testa sin hunds reaktion inför vildsvin för 200 SEK. Sen som vanligt diverse hornmätningar. Utställare från jakt o skog förstås, kläder och annat.
http://jagareforbundet.se/mitt/varmlands-lan/jagareforbundet-varmland/nyheter-varmland/2013/08/valkomna-pa-oppet-hus-69/
 
Allt fler tror att det var vildsvin i Kjell på Pärekuls gräsmatta. Vildsvin vill bara ha mask, de vill inte ha potatis. Vi undrade ju över att potatisen inte var uppäten. Så fick det sin förklaring av experter. Kanske borde många från Sillerud åka till Jägareförbundet i Karlstad imorgon  för att bekanta sig med förutsättningarna för detta nya viltslag.
 

Kommentarer
Postat av: Lena

Undrar vad experterna säger om vildsvin och svamp? Nyss hemkommen från Småland kan jag bara säga att alla våra kantarellställen var uppbökade. Inte en enda hel svamp fanns kvar, bara smulor!

Svar: jag ska be Roland fråg idag.
Inga Magnusson

2013-09-06 @ 09:59:33
Postat av: Gunnar

Det verkar som vildsvinsstammen ökar hela tiden. Har förstått att de kan ställa till det riktigt ordentligt för odlare och i trädgårdar.

Svar: Jag frågade våra gäster i går kväll, erfarna vildsvinsjägare, varför det är så svårt att begränsa vildsvinsstammen. Och de svarade att det är ett svårjagat djur, listigt.
Inga Magnusson


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback