170 - 270 vargar ...

http://svenskjakt.se/Start/Nyheter/2013/09/sa-vill-regeringen-hantera-rovdjuren/
... föreslås i Regerings rovdjursproposition. Senaste räkningen officiellt, gav antalet 350 och därtill kommer årets föryngringar som borde ligga på ytterligare 25 %, alltså runt 450  djur. Minst en fjärdedel  av dem finns i Värmland, vilket är fullständigt orimligt.
 
Det innebär att man måste decimera rejält för att komma ner till antalet inom toleransnivåerna och tack o lov för det. Det behövs vargjakt i de rovdjurstätaste länen.  Dessutom tog man avstånd från utredningens förslag om att lägga besluten om toleransnivåer  på myndigheterna, på Naturvårdsverket och Jordbruksverket.  Det var hederligt o ansvarsfullt att istället lägga det på politikerna. Vetenskap och forskning har många  olika  och motsägelsefulla resultat om hur många vargar det ska finnas. Det är politikerna som måste välja vem man litar mest på och hålla sig till den.
 
Men frågan är alltjämt om det övre intervallet i toleransintervallet, 270 vargar, kommer att fungera som ett tak eller om det bara blir ett slags utopi. Frågan är också hur långt Naturorganisationerna kan komma med att överklaga de här eventuella politiska besluten  till EU och hur långt man kan komma med att ständigt överklaga de decentraliserade besluten om jakt (hos Naturvårdsverket och Länsstyrelserna) till förvaltningsdomstolen. Hur ska regeringen  lyckas skapa en bortre parentes på den parodiska cirkus som snurrar  just nu i rovdjursförvaltningen?
 
http://www.dn.se/nyheter/sverige/rovdjurspolitik-ska-ta-storre-hansyn-till-manniskor/
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/hard-kritik-mot-nytt-rovdjursforslag_8511588.svd
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article17457985.ab

Kommentarer
Postat av: Veiken

Jag hörde någon djurrättsaktivist uttala sig och han var djupt bedrövad över förslaget.
Vi kan ju inte ha en massa vargar på bekostnad av att andra tamdjur blir rivna.

Svar: Nej exakt! Naturskyddsföreningens Mikael Karlsson är helt döv för de problem som det innebär att bo i vargrevir och finna både familjens hund och tamdjur med uppslitna magar. Hela Värmland är nu täckt av vargrevir, situationen är helt ohållbar. Och ansökningar om skyddsjakt beviljas enligt gällande lagstiftning men saboteras sen av överklaganden till förvaltningsdomstolen! Det är helt absurt! En cirkus!
Inga Magnusson

Postat av: Lena

Lena Ek kom verkligen med en positiv överraskning.
Undrar varför inte LRF och Småbrukarna syntes i rutan tillsammans med Jägarförbundet? Nu var det två emot och en för, lite orättvist kan man tycka.

Biologisk mångfald i betade marker vore väl värt att ta upp.

Svar: Ja, media vill polarisera så det blir alltid Jägareförbundet som ställs emot vargkramare. Synd för det finns ju många andra intressen också i det här sammanhanget: djurägare, lantbrukare, turistföretag, vanliga bärplockare osv.
Inga Magnusson

2013-09-12 @ 23:52:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback