Lägenhetsrenovering

Vi håller på och renoverar en lägenhet i Rolands föräldrahus. Här syns läget i köket just nu. Fönstren är bytta, ny el överallt, målat väggar (glasfiberväv + målning), målat luckor och tak, ny kyl/frys, ny spis + fläkt, ny ljusramp under överskåpen.  Beslagen är från Ikea och tar upp det lite av det gammaldags i huset. I överskåpen är det Ikeas porslinsknoppar. Det blev bra med olika, jag var inte säker innan, men jag är nöjd. Letar just nu dörrtrycken med porslin / vitt, Byggmax har en /variant men det kanske finns på fler ställen och jag vet inte om de passar.  Vedspisen (går att elda i!)  och bänkskivan får vara kvar och kaklet också, det är rätt felfritt, även om det vore snyggare med liggande vita / svarta plattor. Golvet ska bli nytt, det blir nära svart. Det som ligger här är i och för sig prydligt men fullt av brända småhål från vedspisen. Den nya mattan bör alltså tåla ett och annat brännmärke utan att genast se ful ut.
 
Entrén är målad väggar o tak. Roland byggde in de fula propparna i ett skåp och brandsläckaren ska få en ny plats. Dörrvreden ska som sagt bli nya. Om det syns några mörka fläckar på bilderna så beror det inte på fel i målningen utan på att jag hade nåt på kameralinsen.
Här är sovrummet. Klart är ny el, nytt fönster, nytt tak och tapetserat med Ecos White helvit tapet kant i kant. Snygg är den!!  Jag hade hellre haft glasfiberväv och målat vitt på för det är garanterat tåligt, men det passade inte underlaget (sex lager papperstapet!) så nu fick det bli lite lyxigare med en ganska fin tapet. Golvet här ska också bli  nytt, fast hur vet vi inte än. Det gamla är utslitet.
 
Det kommer att bli vita väggar överallt i lägenheten. Det lämnar över till en eventuell hyresgäst att färgsätta och inreda efter egen smak. Vi vet inte hur vi ska hyra ut det än, antingen på helår omöblerat eller för kortare perioder möblerat. Det är en trea med rejäla rum så båda alternativen är möjliga. Vi funderar.
 
Mattläggare kommer kanske snart, men i övrigt så blir det lite brejk i renoveringen nu, kommer igen senare med väggar o golv i de andra två  rummen och hallen.

Kommentarer
Postat av: Veiken

Det blir så fint när man renoverar varsamt så att den gamla atmosfären och känslan blir kvar Det kräver rätt person för det! ;)

Svar: Ja och jag är nog inte rätt person för det, Jag är osäker på färg och form och får hålla mig till säkra kort.
Inga Magnusson

Postat av: Hannele

Hoppas väggkontakter räcker.

2013-11-17 @ 09:12:32
URL: http://hannelesbibliotek.blogspot.se
Postat av: Marie

Ni är verkligen duktiga (och aktiva). Nu är det jag som inte förstår hur nu orkar. Det är full fart hela tiden känns det som och renoveringar är inte att leka med de är ofta mycket arbetsamma. Fint blir det i alla fall!

2013-11-17 @ 09:29:59
URL: http://www.mariee.se
Postat av: Znogge

Ser bra ut så här långt tycker jag!

Svar: Tackar! Jag är mottaglig för synpunkter, både positiva och negativa. Velar hela tiden med val av färger och material.
Inga Magnusson

2013-11-17 @ 10:04:41
URL: http://znogge.wordpress.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback