Isbjörnarna verkar må bra!

Ibland förkläds politik till vetenskap enligt en insändare i tidningen NWT. Författaren delar min skepsis mot klimatalarmismen och han gör det på sakliga grunder verkar det som.
http://nwt.se/asikter/insandare/article1310003.ece

Kommentarer
Postat av: Lennart Carlstedt

Du kan inte vara särskilt informerad. Och du såg inte heller filmen från Bangladesh där klimatförändringarna redan har åstadkommit stora skdador.


Och att polarisarna smälter är ju enkelt att kollaoch väldigt svårt att fejka.

Nog är det naivt att rro att en insändarskribent i MWT kan mera om klimatet än 99,5 % av världens forskare. Särskilt om detta är din enda källa! Svårt att feja det!

Svar: Jag bygger inte min skepsis mot klimatalarmismen på vetenskap, bara på ett slags sunt förnuft: Jordens ´klimat har genomgått stora förändringar över tid, utan att vi har haft vare sig bilar eller oljeeldning. Alltså vet vi inte säkert vad som orsakar eventuellt varmare eller kallare klimat just nu. Men klart att jag blir glad när jag hittar någon som tycker som jag, vi är några stycken trots allt. ;-)
Inga Magnusson

2013-05-21 @ 23:44:59
Postat av: Lena

Vad svarar du dina barnbarn och små elever, när de om några årtionden kommer att fråga dig: "Varför försökte ni inte stoppa den förhöjda växthuseffekten, medan det var möjligt?"

Att stoppa utsläppen innan det är försent, det tycker jag är sunt förnuft.

Och om det möjligtvis skulle vara fel, så har vi i alla fall sparat jordens resurser åt ytterligare några generationer. Det är för mig ett etiskt och moraliskt handlande.

I England 1956 samlades skeptiker i "Flat Earth Society".

Det var 300 år efter att Galilei presenterade den heliocentriska världsbilden. Det blev kaos!

Den katolska kyrkans inkvisationsdomstol dömde honom och domen upphävdes först 2000.

Tro och vetenskap är visst inte samma sak. Speciellt svårt är det, när det handlar om något som man inte kan se, som koldixid eller ett sfärisk jordklot.

Svar: Fast jag försöker leva så miljösmart som möjligt med kompost, återvinning, vedeldning, äter viltkött som inte kräver transport o foder, försöker att inte dra ut på papper sånt räcker att läsa på datorn, kör bränslesnål bil, handlar second hand så mycket jag kan osv.
Inga Magnusson

2013-05-22 @ 16:16:32
Postat av: Lennart Carlstedt

Jordens klimat har förvisso ändrats tidigare. Skillnaden är att förändringarna pågick under tusentals år. Dagens uppvärmninjg följer dessutom ganska exakt kurvan för höjningen av koldioxidhalten i atmosfären.

Är inte vetenskap sunt förnuft?? Inte bara löst tyckande?

Och risken finns ju att du har fel. hur går det då för Bill och hans små kamrater?


Men det är positivt att du försöker leva miljövänligt. Det borde alla göra förstås.

Svar: Och jag svarar som jag brukar när vi nått så här långt i diskussionen; om det nu har gått så långsamt som du påstår, hur kan det då komma sig att vi hittar mammutar infrusna i isberg med gräs i munnen?
Och klimatvetenskapen har ju visat sig bluffa förut, exempelvis i FN. Och inte ens solen ryms i deras beräkningar, den största miljöfaktorn av alla.
Inga Magnusson

2013-05-22 @ 22:52:55
Postat av: Lennart Carlstedt

Att man hittat mammutar med gräs i munnen beror på att de råkat ut för t ex ett jordskred och begravts under jordmassorna. Mammutar som dött på stäååen har snabbt förmultnt och där återstår oftast bara skeletten. 'Sibirien har i nutiden som bekant permafrost vilket förklarar att man hittar dem infrusna i is.

Bluff i FN? Du har inte läst rappolrten som visade att det sk climategae var en stor bluff?? Finns på East Anglia Universitys hemsida vill jag minnas.


Att solen skulle ligga bakom uppvärmningen är inget eriösa vetenskapsmän tror på. Visst har man med solen i beräkningarna. IPCC:s rapport är ju en sammanställning av samtliga rapporter och forskningsresultat som finns om klimatet.

Så jag förstår ine varför man ska vara skeptisk? Det har förmodligen en psykologisk förklaring.

Svar: Mmm du kan ha rätt om psykologin! ;-) Men jag står för den i så fall, min skepsis känns helt äkta och psykologi är inte att förakta. Men återigen jag är beredd att göra uppoffringar i mitt liv för att leva på ett sånt sätt att jag skonar vår kära jord.
Inga Magnusson

2013-05-22 @ 23:29:20
Postat av: Lennart Carlstedt

Och det är ju faktiskt det viktigaste, Inga!!

2013-05-22 @ 23:38:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback