Naturvårdsverket ...

... tycks betrakta jägare och markägare som dagisbarn i vargdebatten! Man vet inte om man ska skratta eller gråta??????  Det senaste verktyget i dialog med de vargberörda är att den som vill prata vid en sammankomst ska  hålla i en pinne!
http://www.jagareforbundet.se/svenskjakt/Nyheter/Nyheter/2013/03/Dialog-ska-forbattras-med-hjalp-av-pinne-1.46605/
Detta är som man själva säger inte så ovanligt, men snälla Naturvårdsverket, det är på dagis som  tal-pinnen är vanlig!  Syftet med pinnen är att barn  ska få konkretiserat att en i taget har ordet och får tala, de andra får inte störa. Kunskapen om detta brukar i allmänhet finnas hos vuxna utan hjälp av pinne. ;-)  Och skulle nu vuxna människor obstruera mot talarlistan i affekt så lär inte pinnen hjälpa ändå.  
 
Med den här människosynen på NVV så är det inte konstigt om dialogen mellan detta statliga verk och vanliga medborgare blir ofruktbar.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Låter märkligt, det kan jag håll med om.

Men en dialog i vargfrågan behövs. Och då behövs mer konstruktiva förslag från jägarhåll än att bara skjuta. Vargstängsel, elvästar på hudar för att skydda dem från varg, lamadjur i fårflockarna som effektivt skrämmer bort varg. OLite mer konstruktiva förslag än att bara skjuta!

Svar: Det finns konstruktiva förslag från jägarhåll och man har haft en svensk rovdjurspolitik som var exklusiv i Europa genom att just jägare samarbetade med regering och forskning kring de demokratiska beslut som fattats här i vårt land. Det fungerade utmärkt fram till det ögonblick då Bryssel tog över vår rovdjurspolitik, bröt dialogen med de berörda och enbart kom med konfrontation.
Inga Magnusson

2013-03-31 @ 22:55:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback