I EU-kommissionärens hemland ...

... Slovenien,  jagas varg i samma omfattning  som i Sverige men utan förvaltningsplaner och mål och det är godkänt av EU. Varför bråkar EU bara med Sverige om vargjakt???
http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/varfor-kritiserar-eu-bara-svensk-vargjakt_7877704.svd  
 
Acksjöreviret i Värmland har visat sig ha någon genetiskt värdefull individ och det har bytts ut mot Värnäsreviret istället. Entusiasmen bland jägare att gå på vargjakt verkar vara  måttlig.
Vid lunchtid första dagen hade i Värmland endast en person anmält intresse för att ställa upp som jaktledare
http://www.svt.se/nyheter/regionalt/varmlandsnytt/inga-anmalda-till-jakt
http://www.dt.se/nyheter/orsa/1.3059507-orsajagare-vill-inte-jaga-varg?articleRenderMode=image&image=0
 
Kanske känns det som ett rätt hopplöst företag utan spårsnö. Eller också upplevs det meningslöst att gå ut och skjuta vargar som sedan ska ersättas av inplanterat/ invandrat nytt blod. Endast ett oavlönat slit  för jägare som är den grupp som får ta mest stryk av vargens närvaro, många har fått ge upp sin jakt med hund och kanske inte känner för att rädda genetiken i den svenska vargstammen.  Och fyra vargar mer eller mindre i Värmland som har 22 revir och 150 vargar gör varken till eller ifrån för dem som berörs. Solidariteten med statens politik är bortblåst efter det senaste årets märkliga turer.  Nytt för i år är dock att jägare och skyttar får vara anonyma. Tidigare år har deras namn offentliggjorts och de har fått ta emot dödshot av rabiata vargvänner.
http://www.jaktojagare.se/aktuellt/vargjagarna-far-vara-anonyma
 
Nytt för i år är också att jaktgäster får delta i jakten, inte enbart jakträttsinnehavare. Om inte lokala jägare inte vill ställa upp på vargjakt så kommer inte länsstyrelser eller Naturvårdsverk att utse jägare. (Vore säkert också olagligt, jakträtten tillfaller markägaren eller den han / hon väljer att lämna den till)
http://www.jaktjournalen.se/index.php?id=16845&avd1=0
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Patrik

Det är dags att fundera över om vi ska bli hunsade och buga för EU på samma vis som man gjorde för tyskarna under andra världskriget.

Vilken politiker i regeringen blir den första att föreslå noll vargar i Sverige? Omöjligt är det ju inte för i Norge finns redan dessa tankar hos centern... fast norrmännen förstår att skydda sin landsbygd...

2013-02-01 @ 00:26:18
Postat av: Inga M

Ja, det finns ingen rim och reson i EU;s agerande här, enbart maktmissbruk.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback