Varg sågs idag ...

... vid Bosses sommarstuga, vid Järnsjön, i Leverhögen. L som alltid gått mycket med husets hundar, vågar inte  längre efter alla rapporter om vargförekomst i närheten. Många får betala ett högt pris med sin livskvalitet för frilevande varg i Sverige, medan andra inte påverkas alls. Man skulle önska att de som slipper,  åtminstone hade empati och inlevelseförmåga att kunna sätta sig in  i hur det är, försöka förstå vad vi måste stå ut med i praktiken.
 
I morgon och på söndag ska Roland o Bosse till Norge på jaktprov med Jazz, men det blir inte övernattning, de kommer hem emellan. Provet är inte så långt från gränsen. Jazz är i toppform nu, svårt att hålla hull på honom när han jagar så mycket som han har gjort de senaste veckorna. I Norge håller man i alla fall efter vargen, man är inte med i EU och nöjer sig med ett par flockar. Synd att inte Värmland kan gå ur Sverige och gå in i Norge istället.
 
 

Kommentarer
Postat av: J

Många får bättre livskvalitet med vargar i skogen också! Börjar tröttna på att du gör dig till talesperson för oss alla här!

Svar: 1. Jag gör mig inte till talesperson för alla andra. Jag berättar bara hur det är för oss som berörs av vargens närvaro. Vår röst hörs inte alls i media, det är tabu att visa på några nackdelar med varg.
2. Berätta gärna för mig på vilket sätt din livskvalitet blir bättre av vargens närvaro!
Inga Magnusson

2013-02-15 @ 22:13:08
Postat av: Christer

Hej!

Har fått varg vid sommar stugan o ja e inte rädd att gå ut med hunden där är där dagligen både med barn o hund även lös hund också.Men men det rädslor finns ju i alla sorter så respektera dem som är rädda och vise versa.

Svar: Hmmm ... jag publicerar din kommentar med viss tvekan. Jag får inte så sällan den här typen av reaktioner när jag skrivit inlägg om hur det är att bo i vargrevir. Dvs någon som uppger sig bo i vargrevir med tamdjur, familj, barn och hundar och ibland till och med presenterar sig som jägare. Och de har aldrig varit rädda för varg, de tycker att varg är ett fantastiskt djur som är sååååå välkommet till Sverige osv, osv. Men av någon märklig anledning är alltid de här kommentarerna anonyma, det går alltså aldrig att bedöma vare sig bostadsort eller familjesituation. Lite trött på detta är jag men uppmanar alltså dig som skrivit detta att träda fram ur anonymiteten och berätta vem du är och var du bor, så blir det lite lättare att förstå hur trovärdig du är. För faktum är att jag känner rätt många med hund och barn i vargrevir, men ingen är positiv till varg.
Inga Magnusson

2013-02-16 @ 20:11:44
Postat av: Christer

Kan ju avslöja att ja bor här i Årjäng och sommarstugan ligger en mil väster ut o varg sågs senast i förrrgår 100 meter från min stuga så nej ja ljuger inte om det.MVH Christer

Svar: Christer: Dina uppgifter är inte särskilt vägledande. Namnet Christer, boende i Årjäng, med sommarstuga en mil väster om tätorten säger inget. Du skulle lika gärna kunna vara X boende i typ trakten av Jönköping - Nässjö eller så.
Men om vi låtsas att det är sant:
1. Det finns inget aktivt vargrevir en mil väster om Årjäng. Kringströvande vargar är obehagliga men utgör för de flesta inget avgörande ingrepp i livskvalitet. Den stora skillnaden går mellan dem som finner sig bosatt i vargrevir och dem som bor utanför.

2. Visst finns det skräck för vargen som djur när den dyker upp, men den otäckaste skräcken är misstanken / insikten att jag plötsligt bor i ett vargrevir med allt vad det innebär av ständig närvaro av farliga rovdjur, ofta i grupp.

3. ´Sen är det en väsentlig skillnad att finna sig boende i vargrevir och att ha en sommarstuga i vargrevir. Fast återigen, den plats du uppger ingår inte i ett etablerat vargrevir.

Jag återkommer till uppmaningen, avslöja din identitet, var inte anoym!
Inga Magnusson

2013-02-17 @ 11:59:17
Postat av: Inga M

Christer: Jag har fått en kommentar till från dig. Och den här gången är den inte lika överseende med rädsla för varg utan du förlöjligar dem som är rädda att röra sig i närheten av varg med hundar osv. Den innehåller också märkliga hätska utfall mot jägare i största allmänhet. Jag väljer att inte publicera den eftersom svenska media är fulla av den typen av osaklig vargreklam som du framför. Jag har ingen skyldighet att bidra ytterligare till det tramset. Och återigen så hoppas jag att du väljer att identifiera dig i kommentarer på nätet i fortsättningen, annars kan man tro att du bor i Nässjötrakten eller möjligen i Kil och inte i Årjäng vilket du uppger.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback