Glömmer aldrig ...

... den här måltiden på restaurang Riche, ändå var det flera år sedan nu. Minns exakt var jag satt när jag åt och hur den smakade.  Den var så otroligt läcker;  Riches klassiker ångkokt torskrygg med riven pepparrot o skirat smör. Det finns några mattillfällen i mitt liv som fastnat i minnet; Sjötunga Valevska i Gbg hos Leif o Stina för väldigt många år sedan är ett annat sånt.
 
Jag kan ju inte få tag på sån där bladig färsk torskrygg men fryst ha jag inhandlat. Om jag bara får tag på färsk pepparrot så ska det funka att göra ett försök nu under helgen med ett plagiat.
 

Kommentarer
Postat av: Mia

Det ser onekligen läckert ut....

Postat av: Suss

Torskrygg är en favorit här i huset också, men färsk har vi aldrig ätit! Antar att det är skillnad mot den frysta?

Svar: Ja, den är smakrik, bladig och spänstig i konsistensen. Alltså så vansinnigt god. Fast jag fick inte tag på färsk pepparrot så det blev inget den här helgen.
Inga Magnusson

2013-02-09 @ 22:46:49
URL: http://leontina.blogg.se
Postat av: Veiken

Åh, så underbart! Älskar den maträtten. Jag gör den själv ibland.....

2013-02-09 @ 23:07:10
URL: http://www.veiken.se/
Postat av: Lennart Carlstedt

Som boende i Halland köpte jag idag "grytbitar av (färsk) torsk. Såg exakt ut som filé men bitarna var tydligen lite mer ojämna. därav priset på 89 kr i stället för 159. Ett riktigt klipp! Fisik gör sig bäst med enkel tillagning tycker jag och nu kan man ju äta torsk med gott samvete också.

Svar: Lyxigt att ha färsk torsk så nära inpå!
Inga Magnusson

2013-02-09 @ 23:17:24
Postat av: Marie

Själv är jag en obotlig köttätare. VIsserligen äter jag fisk (men bara för att det är nyttigt). Restrang är lika md kött för mig. På det rådet växte jag aldrig upp. :-)

2013-02-10 @ 09:23:05
URL: http://www.mariee.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback