Överskåpen fixade!

Vi har köpt nya kyl-frysar. De är alltså högre än de vi haft förut. Det gamla kylskåpet står kvar här. Vi hittade inte några överskåp att köpa i rätt höjd och med takanslutning. Alltså kapade gubben överskåpen nertill på plats och skåpluckorna på översidan.  Då blev det så här. En dags arbete, bra resultat! Tack snäll gubbe!  Nu väntar vi bara på kyl-frysarna. De kommer på fredag.
 
Jag tror att alla våra bekanta, som byggde som vi på 70- 80-talet, har bytt köksinrede, kaklat om och lagt in nytt golv. Jag har försökt övertala mig själv till att göra det också, men återkommer varje gång det blir aktuellt till att jag gillar det vi har och att jag egentligen inte vill byta. Köksluckorna har jag vänt en gång, slipat och lackat om,  så de är lite mindre repiga än de skulle ha varit annars efter ett  liv med tre små barn i huset. Tak och väggar är ommålade men i samma vita färg.  Kombon trä - vitt - kork och så mörka fönster- dörrfoder/ lister är helt ok. Den känns diskret och tidlös även om jag skulle ha valt annat om vi byggt hus idag. (Jag skriver medvetet "jag" och inte "vi", för gubben är kapitalt ointresserad av inredning, även om han vid enstaka tillfällen kan inlägga veto)
 
Fast golvet måste vi byta snart. Det är sen 1977 och har fått en del märken efter  barnens innebandymatcher och hundarnas tassar! Om vi ska byta vill jag ha ett likadant!  Korkmönstret i golvmattan håller suveränt med lorten och passar till resten av huset. Men just nu har vi andra inredningsprojekt på gång så de egna får anstå.

Kommentarer
Postat av: AnnaKK

Det visste jag väl, att ni skulle klara att fixa skåpen själva! :-D

Vi bytte köksinredning för några år sen, men då hade vi redan återvänt den gamla en gång (när vi byggde om 1992), och den hade känts lite okomplett i alla de åren... <:-) Men nu är vi nöjda med vårt nuvarande IKEA-kök - fast det lär ju säkert inte hålla alls lika länge som det gamla gjorde.

Min far har förresten kvar sina köksskåp i helt orört skick, och han byggde sitt hus 1969. Spisen är förresten också original, men kyl och frys är bytta.

Svar: Det verkar som om dotterns "svärfar" är ganska nära bekant med en snickare, så det kanske finns en möjlighet att få honom med sej på en husesyn - om nu ungdomarna verkligen på allvar funderar på att köpa "rucklet". Jag tycker det mest känns som om de tror att de aldrig nånsin kommer att hitta något annat hus som också ligger på landet men ändå nära tätorten och som dessutom kostar under en miljon... Suck! <:-I


Svar: För mig ligger det lite miljö- och resursspartänk i att inte hålla på och byta också, men det skrev jag inte. Fast jag är inte så idealistisk att jag behållit ett fult eller dåligt kök. Bra om ungdomarna får en expert att kolla huset först så de får en realistisk uppfattning om hur mycket jobb som måste göras, vilken tid det kan ta och kostnaderna. Ur hälsosynpunkt är det viktigt att se upp med blåbetong (hus från 50- 60 tal), mögel och annat som kan trist att bli sittande med och inte bli av med sen. Det kommer att finnas hus framöver som motsvarar deras önskningar.
Inga Magnusson

Postat av: Ailas

Tycker att det ofta gått lite "inflation" i det eviga bytandet till nytt. Vet fall där folk rivit ut nya kök, bara för att färgen varit lite "fel" och liknande. Sånt snobberi och resursslöseri, kabn ju jag tycka. Kanske finns det för mycket pengar (eller det är för lätt att få låna)?

2013-12-12 @ 21:14:33
URL: http://ailasblogg.blogspot.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback