Klart med kyl-frysarna!

Före såg det ut så här!
 
Igår fredag kom gossen med de nya kyl-frysarna! Och tänk de passade precis under de omgjorda överskåpen, en och en halv centimeter till godo skulle det vara och så blev det. Jag var lite orolig innan, tänkte på hur mycket jobb det var att få dem rätt. Tänk om det var någon cm fel och överskåpen måste göras om, men snickaren hade alltså mätt rätt, som vanligt.
 
Så här blev det alltså nu: Två kyl-frysar med kylarna upptill och frysarna nertill. Tanken var att kunna ha exempelvis grönsaker i en låda i bra hämthöjd och slippa ligga på knä på golvet för att plocka fram dem. Gamla kärringar o gubbar ska inte krypa omkring på golvet på onda knän! Med högre skåp så blir det en extra hylla också, inte helt fel.
 
Frysvarorna är också mer överblickbara uppifrån, de hamnar ju i nedre skåpen nu.  Idag på morgonen har jag plockat ut onödiga hyllor och flaskhållare och ägghållare. Sen har kylvaror sorterats in efter principen alla de vanligaste, typ smör, ost, ägg, mjölk, grönsaker och så  i skåpet till höger och sällanvarorna typ inläggningar, rödkål, chili, grilloljor osv i skåpet till vänster. De vanligaste frysvarorna har hamnat här i kökets frysutrymmen, så som bröd och färdiglagad mat till matsäck.
 
Fungerar jättebra och idén har vi som sagt hämtat hos Rune och Åsebritt i Snarkil! Stulen rakt av!

Kommentarer
Postat av: Kerstin Dahl-Blomquist

Jag är förstummad inför ett så väl genomtänkt arrangemang.Det är ju lysande!

Svar: Absolut väl genomtänkt! Fast det är inte vi som har tänkt först, det var Rune o Åsebritt i Snarkil. Vi har stulit idén därifrån, rakt av.
Inga Magnusson

2013-12-14 @ 12:02:17
Postat av: Gubben

Ser ut som ni blir klara innan "minahantverkare"! Ser hur bra ut som helst.

Postat av: Lena

Vilken bra idé, den kommer jag nog försöka sno nästa gång vi skall byta, fast frysutrymmet blir kanske lite mindre då
kopierade din söta historia om hästen och skickade till min fyrmänning som bor i wisconsin
vi fick kontakt för precis 1 år sedan
tack för tipset med skåpen

Svar: Eftersom skåpen nu är rätt höga, så blev det nog mer frysutrymme för vår del. De är nu 1.80 mot tidigare 1.55. Jag rekommenderar den här lösningen.
Inga Magnusson

2013-12-14 @ 18:56:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback