"Dråga mella tjarna å Spriklere" ...

.. lär vi ha gått i idag. Jag dristar mig ibland till att fråga Roland var vi är någonstans i skogen och det var svaret jag fick. Fritt översatt från dialekten betyder det "Sänkan mellan tjärnen och Spriklerud".
 
 
Skadad o död ved kan bli töre, tjärnved som luktar gott och brinner bra. Innehåller terpentin väl?
 
 
 
 
 
 
 
 Fast den här korvgrillningen gjorde vi innan vi kom till "dråga mella tjarna",  uppe på en solig ås väster om Starransmyra. Några timmar i skogen blev det idag i alla fall. Gott för kropp och själ, läkande efter gårdagens sorg. Vi letade harspår men hittade inget. Såg mycket rävspår, en hel del rådjursspår och några älgspår. En tjäder flög upp framför oss och den förbryllade Hej. Hej lämnar oss ibland så där 5 - 10 minuter åt gången och är enligt pejlen 100 - 200 meter bort. Han är hela tiden intresserad av spår. Bär inga pinnar, leker inte, kommer inte till brasan annat än på snabbvisit. Han artar sig bra som jakthund så här långt. Men som sagt, inga harspår idag.

Kommentarer
Postat av: Erik Andersson

sådant friluftsliv gjorde jag gärna i yngre dagar. Men åldern tillåter inte så mycket numera, balansen m.m. är sämre.

Svar: Va synd! Den här skogsturen med Hej kändes som vad vi behövde efter gårdagens sorg. Skogen läker och helar, det räcker att vara där.
Inga Magnusson

2013-12-07 @ 22:39:38
Postat av: May Flodström

Såå vackra bilder från skog o härjat! Vi har äntligen fått internet tillbaka igen. Har tänkt på er på Majs begravning. Det känns inte bra att inte fått följa

Såå vackra bilder! Vi har äntligen fått tillbaka internet. Har tänkt på er den fr à den 6 dec. Det känns sorgligt att inte vart hemma o följt Maj , Nils o Lisa. May

Svar: Tack för vänliga ord och kondoleans! Vi fick alla hit idag för att se på dem i lugn och ro.
Vi kollar ibland efter er i alla tv-reportage från Thailand men hoppas att ni inte är berörda alls av oroligheterna. Det är väl bara i huvudstaden verkar det som. Ha det gott!
Inga Magnusson

2013-12-09 @ 13:37:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback