Beslut om rovdjurspolitiken ...

... fattas av riksdagen imorgon tisdag. Hoppas som sagt att beslutet blir tydligare och bättre än propositionen.
 
Uppdaterat tisdag: Beslutet fattas kl 13.00 i riksdagen idag. Nej, flyttat till 13.30 är beslutet. På tidningen Svensk Jakts hemsida kan man följa beslutet och efteråt chatta med Jägareförbundets rovdjursexpert Gunnar Glöersen.
 
Hittills har Alliansen o SD ställt sig bakom propositionen, men nu ryktas att även S röstar med, annars ville de ha ett högre golv för minsta antalet vargar, mellan 200 och 300. Siffrorna i propositionen som Gynnsam bevarandestatus 170 - 270 är alltså ett flexibelt golv för minsta antalet vargar i landet, inte golv och tak. Detta har många missförstått.  Taket finns inget förslag till  beslut om, det uttrycks som jakt och det är en brist.  Den som lever får se. En gissning är att många s- ledamöter fått ordentliga påtryckningar av de egna hemma-väljarna att rösta med Alliansen i den här frågan. Ute i bygderna har man påtagliga problem med de stora rovdjuren och försöken att få till en långsiktig politik har hittills havererat med  hjälp av bevarandeorganisationer typ WWF och Naturskyddsföreningen.  Det finns stora brister i propositionen också, men den är väl bättre än ingen politik alls.
 
Roland sitter just nu i Karlstad på länsstyrelsen o funderar på den möjligheterna till värmländsk rovdjursförvaltning.
 
Jag har malt älgfärs. Brukar väga men glömde. Det är i alla fall i runda slängar 20 gånger 20 gånger 40 centimeter när det blev packat. ;-)  Nu ska jag åka ner till Liane o kolla mattläggningen i Nils-köket, det blir fint tror jag. En kasse frysvaror får följa med till frysen där, här hemma har vi frysskåpshaveri så vi har det frysta utackorderat på bygden i olika hus. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback