Vargutredning....

.... har det varit igen, vet inte för vilken gång i ordningen. Den här är basic dålig och det kan man begripa redan när man ser att media jublar över den, media gillar ju varg, högt och rent och oreserverat. Den stora knäckfrågan är, som alla berörda vet, hur många vargar vi ska tvingas ha. Allt annat i förslaget är lull-lull och dekoration, försonande  dimridåer som inte spelar någon avgörande roll i praktiken.  Det talas just nu om "Gynnsam bevarandestatus" som en  gräns  och den ska beslutas av Naturvårdsverket.
 
Fel, fel, fel!!! Och det är fel, inte bara för att det innebär att vi kommer att få lov att ha massor av varg i landet, Naturvårdsverket älskar varg. Det är fel av det skälet att "Gynnsam bevarandestatus" inte är ett läge som går att avgöra med forskning. Det finns lika många svar på vad det är, som det finns forskare. Det är naturligtvis politikernas ansvar att välja bland forskarnas synpunkter och stå för det valet inför medborgarna.
 
Frågan om hur många vargar vi måste ha för att göra EU nöjt och hur det antalet ska balanseras mot mänskligt lidande hos de berörda,  kan aldrig bli en myndighets ansvar. Det är och förblir ytterst en politisk fråga, antingen politikerna håller i den direkt eller indirekt.
 
Men nu som tidigare så duckar politikerna, vill inte ta i den  heta potatisen, vill lämna den till ett statligt verk för att slippa undan ansvaret. FEGT är bara förnamnet! Och om jag vore konspiratorisk så skulle jag kunna föreställa mig att utredningens  inofficiella uppdrag var just detta:
"Föreslå vad som helst, bara ni lägger beslutet om  antalet vargar någon annanstans än hos oss politiker. För det är det enda  vi själva aldrig kan föreslå"
http://www.dn.se/ledare/huvudledare/kylig-syn-pa-het-fraga/
 

Kommentarer
Postat av: Suss

Wow, nu har du retat upp dem igen, du vet vilka! Jag antar att du såg att jag haft påhälsning i mina kommentarer om bären?

Svar: Ja, jag såg hos dig och fler. Ha ha... ja du kanske får en ny påhälsning från de rabiata och desperata vargbetraktarna.
Inga Magnusson

Postat av: Lena

Vad trött jag blir av att i media få höra upprepningen, att vi har 400 vargar i Sverige. Såvitt jag minns är den siffran från i våras, innan årets valpkull var födda.

Vem står som uppgiftslämnare? Är det ingen av journalistera som kan inse att vargarna nu är många fler?

SGT?

Svar: Vi är numera så vana vid att media förvränger verkligheten så vi reagerar inte ens, orkar inte. Men du har rätt förstås.
Inga Magnusson

2013-08-24 @ 13:37:33
Postat av: Lennart Carlstedt

naturskyddsföreningen är positiv- LRF är positiv. Svenska Jägarförbundet är positivt. Men om man inte är villig att kompromissa en tum...

Svar: Nu representerar jag inte någon av de organisationer du nämner. Jag är bara en av dem som varit med länge i de här diskussionerna, en som hör till de berörda, en som inte sitter tryggt förankrad bakom ett skrivbord på något förbundskontor utan i den bistra verkligheten!
Inga Magnusson

2013-08-24 @ 23:11:02
Postat av: Kolar´n

Hej Inga. GYBS bör sättas på landsbygden, och inte på vargstammen. http://michaelericson.wordpress.com/2013/08/25/min-egen-enmansutredning/

Svar: Du har rätt!
Inga Magnusson

2013-08-26 @ 21:39:40
URL: http://michaelericson.wordpress.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback