Nytt avlopp på Liane!

Tanken var att gräva om avloppet från huset och ut till brunnen men det visade sig att man måste in i källaren också, så det blev till att bila upp källargolvet en bit.
Liten smidig  grävmaskin gjorde grävjobbet; Morgan på Hermanssons Gräv är duktig och noggrann säger Roland. Sen är vi imponerade av Hermanssons Gräv i Sillerud (Per som leder numera antar jag) som har 30 anställda och ett antal maskiner spridda över riket. Det är bra gjort att bygga upp ett så stort företag och det   har fungerat under så många år.
Det här avloppet grävdes samtidigt med husgrunden när huset byggdes 1949. Grunden o avloppet  grävdes av Rolands far och farbror för hand. Jorden lastades på vagn som kördes ner i grunden och sedan drogs upp av hästarna. Man gjorde en slänt ner eftersom det blev djupt ner, källare under huset är det.  Vet inte om det fanns grävmaskiner i någon form då, men de var inte vanliga i alla fall.
Sen blev det lite planeringsarbete vid garaget också och en del skrot runt väggarna har körts bort. Inte helt fel.
Imorgon lägger jag ut bilder från dagens (onsdagens) besök på Guterud, våra arrendatorers fina nya ladugård i Långserud och besöket på Echstedtska gården i Kila utanför Säffle.

Kommentarer
Postat av: tant Hannele på Hisingen

jag är glad att våra avlopp klara :)

Postat av: Annika

Ja de måste ha skött sitt företag väldigt bra då de har hållit på i så många år och har så pass många anställda. Ett bra rykte är viktigt. Nu har du genom din blogg oxå gett dem lite reklam. Snällt. Ha nu en skön Onsdags kväll..

2013-08-07 @ 20:16:08
URL: http://badtant.bloggo.nu
Postat av: Suss

Bra att han har hörselskydd. En del män är ju helt osårbara, oavsett syssla. Här är särbon totalt okontaktbar när han kör gräsklipparen, för då har han tagit på sig sina.

2013-08-07 @ 20:45:05
URL: http://leontina.blogg.se
Postat av: soffie

oj vad de jobbar hoppas ni får ordning på det snart så det blir bra igen kramen

2013-08-07 @ 21:51:38
URL: http://soffie69.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback