Bills dagis!

Här är Bills dagis. Det ligger i Vasaparken, en liten promenad hemifrån Tomtebogatan i Vasastan Stockholm där familjen bor nu efter flytten. Bill börjar  inskolningen med några besök där. Det är fadren som är pappaledig och har hand om den tror jag.
Här letar han opp en nalle som verkar bra. Och jag tänker att ett dagis som har en sån matta måste vara bra ;-)
 
Bills dagisfröken var helt ok tyckte han! Jag har liksom tagit bort henne eftersom jag inte kan fråga henne om hon vill vara med på min blogg.
Bills första namnskylt på dagis! Inser att det namnet är lätt att känna igen. Minns med fasa hur vi förr gav förskolebarn en symbol också bredvid namnet för att de skulle hitta platsen utan att behöva  läsa namnet. Det gjordes överallt, men vi insåg inte hur barnen identifierade sig med bilden av en bil, blomma, eller vad det nu kunde vara. Jag träffar fortfarande vuxna människor som efter 40 år kommer ihåg besvikelsen över att inte få exempelvis den fina grävmaskinen!! Speciellt en person som minns hur arg han var på den som fick den eftertraktade bilden. Bra med bara namnet!

Kommentarer
Postat av: Suss

Söt Bill! Än så länge är ju namnet bara en bild för honom, minst lika lätt att lära sig som en bild på en grävskopa. Det visste vi inte förr, men jag som var på fritids behövde inte välja bilder. Fast på dagissidan var det så.

Postat av: anne

Så fin han är! Och inte visste jag att det fanns dagis i Vasaparken!

Ja, jag tror jag hade en blåsippa på lekis, det var ju så där, för jag ville ha elefanten som Anneli hade (henne gick jag lekis och VT i ettan med, men kommer fortfarande ihåg namnet).

Svar: Mmmmm..... han är en lite plutt!Alltså, du kommer också ihåg! Tänk om alla kommer ihåg sin lilla symbol på lekis /dagis!!! Det är ju helt otroligt!
Inga Magnusson

2013-08-16 @ 21:24:34
URL: http://annnne.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback