Vargjakt vintern 2013 ...

... skulle det bli, det har två ministrar lovat! Men ännu inga beslut och inget parti har valt att driva frågan. Inte ens något av de partier som ser ut att ramla ur riksdagen vid nästa val. Annars kunde detta vara en fråga som kunde nischa in en rätt stor väljargrupp numera och en allt mer frustrerad väljargrupp.
http://nwt.se/varmland/article1180918.ece 
Det är många som släpper sina älghundar idag med hjärtat i halsgropen och undrar om de kommer levande hem eller blir vargmat i skogen.

Kommentarer
Postat av: Lennart Carlstedt

Eftersom vargstammen inte har ökat utan snarare minskat i år behövs ingen jakt om man ska hållla den lilla spillran vi har i ladnet vid liv.

Svar: Det som hänt är ju att tjuvjakten ökat, därför har inte antalet vargar ökat. Det måste självklart vara bättre att den jakt som sker är laglig och reglerad än att den sker i lönndom och på ett för djuren kanske plågsamt sätt. Med legal jakt kan man bestämma var det ska skjutas, var stammen behöver minskas och undvika avskjutning bland genetiskt värdefulla djur exempelvis, Nu så avlivas lite här och där istället. Detta är exakt samma erfarenhet som vi har med den svenska björnstammen. Om man inte får ha legal jakt så jagas illegalt istället för att göra situationen rimlig. Någon måste ta ansvaret för att stammarna av de stora rovdjuren hålls på lagom nivå, legalt eller illegalt. Att tro nåt annat är korkat!
Inga Magnusson

2012-10-09 @ 23:03:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback