Uppdaterat älgjakt Harnäs

Uppdaterat 15.00
Jo det var Ninni som skällde ståndskall. Mikael och son har skjutit en tjur vid Spriklerud. Undrar om det är bjässen som vi har sett ett par veckor i veteåkern?
 
 
Hundgänget startade i Västra Boda och har skjutit en stor och en liten. Folkdrevet startade i Gyltenäs och det finns ingen rapport om vad som skjutits där.
Trixi fick inte upp älg i Västra Boda utan gick till "Trollomsdalen" och mot Lintjärn. Roland gick efter för att koppla henne.
Bilden från i morse när Roland väntade på släpp med Trixi..
 
Sen vid middagstid kom han hem och bytte till Ninni för att släppa här på Liane. Om det är Ninni eller någon annan hund vet jag inte, men det är sedan en dryg halvtimme ståndskall i skogsområdet mellan oss och Hol. Trixi stämmer in i från hundgården ibland och ser ut att vilja vara med. För den oinvigde kan jag berätta att förmodligen så smyger hundföraren nu sakta mot vind allt närmare älgen för att komma i skotthåll. Det är oerhört spännande. Älgen blir liksom sövd av skällandet och inte så uppmärksam på omgivningen. Kanske kommer ett skott så småningom, men det kan ta timmar. Runt det hela är oftast jägare utställda ifall att älgen väljer att lämna platsen så kan de komma i skotthåll. Om älgen förflyttar sig så går hunden efter, men då utan att skälla.
 
På åkern mellan oss och Liane huserar just nu en oerhört vacker räv, fullpälsad och glittrande. Han / hon tar de smådjur som skördetröskan lämnat kvar. Olle, just hemkommen från Paris, har börjat tröska det sista av vetet på Liane .- Prästgården.

Kommentarer
Postat av: Annika

Så spännande det verkar vara med älgjakt. Dessutom kul med vilda djur så nära inpå knutarna.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback