Familjebeslut om antalet vargar i Sverige!

Många hade ju hoppats på att det skulle bli ett politiskt beslut om hur många vargar Sverige kan hysa, dvs ett brett politiskt ansvarstagande både utifrån de biologiska och de mänskliga aspekterna.
 
Men det blir ett tjänstemannabeslut på Naturvårdsverket, alltså enbart utifrån de biologiska aspekterna, man struntar i hur de människor som ska leva med varg drabbas. Och inte nog med att det blir ett smalt beslutsunderlag genom att det är just verket för Natur som beslutar, det blir en intern familjeaffär!
 
Rovdjursutredare Liljelund, som valde att helt bortse från den del av utredningsuppdraget som handlade om just hur människor påverkas, har en fru som "råkar" vara högsta tjänsteman på den avdelning på Naturvårdsverket som just suttit och tagit fram siffrorna för "Gynnsam bevarandestatus" för varg. Det är siffror som ska offentliggöras idag torsdag.  Frun hävdar bestämt att alla som känner Liljelund vet att han inte skulle påverkas av sin fru. Men jag är mer orolig för hur L har påverkat sin fru, han föreslog ju orimliga 450 vargar utan att ha något annat stöd för sina siffror än eget personligt tyckande! Vargcirkusen blir allt mer absurd, för att inte säga skamlös!
 
http://www.jaktojagare.se/aktuellt/vargbesked-blir-en-familjeaffar
 
Uppdaterat: Beskedet är uppskjutet tills imorgon fredag. Kanske vill man på verket smita undan i helgledighet medan den värsta stormen blåser över.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback