2 vuxna och 7 kalvar ...

... verkar det vara kvar på Harnäs vvo den här älgjakten. Det har gått bra med avskjutningen, de flesta verkar nöjda med de regler som gällt och det har löpt på. Tillsammans ska man alltså skjuta 30 djur, hälften kalv ungefär. Det verkar också ha setts mycket älg överallt.
 
När Roland kom från slakthuset efter en timmes flåing tillsammans med A och R  och W ( för att kompensera för att A sköt en ko och inte kunde vara med hela kvällen) ,  så stod 18-taggaren på det tröskade vetefältet mellan oss och Liane! Han har hållit sig runt vårt hus i flera veckor nu, otroligt vacker är han, ramsvart och glittrande stolt med en jättestor hornkrona. Han liksom stod där för att visa upp sig när jakten för dagen var slut. Och om han håller sig kvar inom Harnäs vvo så är han fredad i år.  Det är bara två kor kvar på licensens för vuxna djur, resten är kalv.Men risken finns förstås att han rör på sig, jag tror att tjurar rör sig inom ett område på så där 8000 hektar. Han kan dessutom vara i brunst fortfarande för brunsten lär vara sen i år.  En fin avelstjur är det i alla fall om han får leva till nästa höst.

Kommentarer
Postat av: Znogge

Då kanske man ska låta honom vara ett tag. Fast jag är inte så insatt i det här...

Svar: Ja, absolut, han blir inte jagad på mer i det här området i år. Det är skjutet fullt när det gäller tjurar. Och det är roligt att få se den här bjässen istället för en liten pinntjur.
Inga Magnusson

Postat av: Gunnar

Verkar som det har varit en lyckad jakt så långt? Här i storstan finns det inga älgar om man inte inberäknar Skansen som jag tror har några.

2012-10-10 @ 16:15:36
URL: http://gunnardeckare.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback