180 vargar..

..ska vi ha maximalt enligt Lena Ek som till slut visar lite politiskt mod och bestämmer. Men det innebär hårt arbete med att hejda inaveln. Naturvårdsverket ville ha 380. Heder åt en politiker som visar lite ryggrad o vågar fatta beslut i den här kontroversiella frågan, man nyper sig i armen av häpnad!
 
 Uppdaterat lite senare:
Fast det var inte så  rakryggat som det såg ut vid första påseende. Decimeringen av vargstammen kan inte påbörjas förrän genetiken är löst o det kan enligt Eks pressekreterare Bratthall (?)  ta flera år. Så tills dess lär vi få dras med ett accelererande elände.( Om nu inte tjuvjakten tar det ansvar som politikerna borde göra och hålla antalet i schack, vilket det ser ut som om man gör just nu tack o lov, även om det inte är en lösning på lång sikt).
 
 Och vad diverse ministrar lovar ska hända med de svenska vargarna några år framåt i tid det har vi lärt oss är till intet förpliktigande. För ett par år sedan stod två ministrar och lovade att vargjakten skulle upptas igen som nu i vinter, men av detta beslut har vi inte sett röken. Tvärtom så går Naturvårdsverket ut och förvarnar om att det nog inte kan bli någon jakt nu, man lämnar över till tjuvjakten att sköta förvaltningen av de svenska vargarna, precis som man gjorde med förvaltningen av den svenska björnstammen under många år. När man fick legal jakt så upphörde tjuvjakten och avskjutningen kunde äntligen ske under ordnade former
 
Så  vi är nog som vanligt blåsta av slingriga politiker när det gäller den svenska vargstammen.Vilket antal man lovar att ha som mål om några år kan vi nog betrakta som  rena sagor, lite saltat valfläsk att slänga ut till de kärnväljare  som lämnat (c) det senaste året. Men inget man tar ansvar för när det ska genomföras. Lena Ek har  sladdat runt i varglänen förut och lyssnat på drabbade som gråtit över eländet, men sen har hon bara flinat på presskonferenserna efteråt.  0 empati och förståelse.
 
Jag ska tro på 180-siffran när den är genomförd, inte en dag tidigare!
 
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/regeringen-max-180-vargar-i-sverige_7595878.svd
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=5315881
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=5315829
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=1637&artikel=5316455
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback