Vargjakt ...

... vill regeringen ha på vargrevir där genetiken är svag, dvs där individerna är kraftigt inavlade. Denna åtgärd ska ses tillsammans med genetisk förstärkning med nya vargar. Man vill ha en liten men genetisk frisk stam.

Lena Ek har tillsammans med representanter för de övriga Allianspartierna skrivit en mycket bra artikel i tidningen NWT och säkert ett antal andra landsortstidningar.

De menar att EU nu har fått vad EU krävde av Sverige, därmed har vi fått tillbaka det egna handlingsutrymmet när det gäller vargförvaltningen.

Det ser just nu ut som om politikerna tagit över makten i den här frågan från tjänstemännen på departement och verk. Man får vara tacksam för det. Sen väntar jag med att jubla tills förslaget blivit verklighet.
http://www.nwt.se/asikter/debatt/article1197628.ece 
 
Kontinuerlig granskning av rovdjurspolitiken finns att läsa här på en faktaspäckad  ganska nystartad blogg
http://rovdjurspolitik.wordpress.com/
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Josephine

hararna (längre ner) - vad gör ni med de fina vita pälsarna?

Svar: De slängs tyvärr. Vid något tillfälle så har en god vän velat ha ett skinn som han berett. De blir väldigt fina. Men vi har inte hittat något bra sätt att använda dem.
Inga Magnusson

Postat av: Veiken

Jag hoppas att dom någon gång får rätsida på eländet. Människan är inne och "plockar" överallt. Se men inte röra sa vi till barn förr och då hade naturen skött sig själv........

2012-11-08 @ 18:52:47
URL: http://www.veiken.se/
Postat av: soffie

önskar dej en mysig helg:)

2012-11-08 @ 21:19:06
URL: http://soffie69.blogg.se
Postat av: Lennart Carlstedt

Det behövs helt klart en större vargstam för att upprätthålla den genetiska mångfalden!

Svar: Nä i så fall för att upprätthålla den genetiska enfalden. ;-), Man satsar nu på en liten men genetiskt frisk vargstam. Nu beslutar man utifrån vetenskap och förvaltningsplaner, vilket ËU begärde och då räcker det med 180 djur. Bra! Och bra att politikerna tagit initiativet igen. Det är på den nivån besluten ska ligga, verk och departement ska ta fram underlag. Och det har man gjort.
Inga Magnusson

2012-11-08 @ 23:43:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback