Flicka biten av varg i Kålmården

Jag såg rubriken och tänkte instinktivt att i artikeln så kommer flickan att pekas ut som skyldig till detta. För så är det alltid när vargar biter och dödar tamdjur eller människor. Det är aldrig vargens fel, den uppför sig alltid bara logiskt och vi drabbade som beter óss korkat.

Jodå, flickan hade gjort fel, hon hade blivit rädd, sprungit iväg och, antar jag, triggat igång vargens jaktinstinkt, liksom man kan trigga igång en hund på det viset. Nu ska det höjd åldersgräns för besök inne i varghägnet och besökarna ska testas för vargrädsla. Vargarna var inte riktigt så gossiga och ofarliga som man tänkt sig, trots att de fötts upp med nära människokontakt.

Undrar hur man testar någon för vargrädsla? Ganska många människor boende i vargrevir tvingas leva sin vardag som i ett enda stort varghägn. Borde man ha åldersgräns för boende i vargrevir också?  Kanske borde de som bor där testas för vargrädsla? De som är rädda och riskerar att bete sig fel när vargen kommer måste kanske flytta då? För det största problemet med den här attacken på flickan i varghägnet var inte att hon riskerade att bli svårt skadad / dödad, utan att den här typen av incidenter riskerar att späda på människors skepsis mot att leva med de här djuren enligt vargkramarna. Och det riskerar att blir oönskade rubriker i tidningarna och att det kan se ut som om vargskeptiker har rätt.
Man tar sig för pannan ibland!
http://www.expressen.se/nyheter/flicka-attackerad-av-varg-pa-kolmarden/

Kommentarer
Postat av: Herta

:) Galet!

Postat av: Pillan

Vargrädsla, ja hur testas det?!2012-05-12 @ 09:39:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback