Topelius

http://www.sekelskifte.se/badrumslampa-topelius-klarglas/330-0

Badrumslampa - Topelius klarglas - 112-660

Idag har vi bestämt och beställt lampor till nya huset, alla på en gång med en tålmodig och duktig guide i den krångliga lampvärlden.  Allt som handlar om lampor är en veritabel djungel så man behöver hjälp, både av den som ska montera och av den person som ska sköta beställningen. Det går inte att på egen hand begripa allt om led, halogen, dimma, energispar, rörelsedetektor, ljuskällans (så heter lampa på el-språk!) ljusvinkel och styrka, tillåten i våtutrymme eller inte.

Den här Topelius är en höjdare, himla förtjust i den är jag. Den kommer att hamna över den snirkliga guldramsspegeln i badrummet. Det var alltså den som skulle lysa upp i Bergakungens sal. Nu blev inte badrummet Bergakungens sal utan en litet "miniatyrmarmorsal" och jag tror att både snirklig guldspegel och Topelius kommer att passa där. Kitsch blir det!. Jag har ändå behärskat mig, av husets 55 kvadratmeter så är det i alla fall bara 5 kvadratmeter som blir ägnat åt min kitschpassion. Resten blir  betydligt mer mainstream

Lampan är inköpt på Sekelskifte, som säljer såna här gammaldags saker.

Spegel med bred guldram har jag letat efter i Karlstad idag och hittat en men den var för dyr. Imorgon ska jag leta på Nysäters Antik och loppis. Kanske tur där. Annar så gör det inte så mycket om det dröjer, det är ingen panik, vi har några veckor på oss för det. På måndag kommer kaklet in både här och där och någon vecka senare elen och lamporna. Det tickar på.

Kommentarer
Postat av: Selma

De hade faktiskt speglar med guldram på Ikea i olika storlekar.

Postat av: Marie

Det var en snygg lampa, påminner mig lite om en lampa som vi har på övervåningen, men den har en kupa som går uppåt också.

2012-03-03 @ 08:37:19
URL: http://www.mariee.se
Postat av: Znogge

Skulle också säga IKEA. Snygg lampa!

2012-03-03 @ 10:15:51
URL: http://znogge.wordpress.com/
Postat av: Inga Magnusson

Alla: Jag har redan varit på Ikea och kollat. Deras speglar är tyvärr för stora. Antagligen får jag beställa en spegel här i ramaffären med en ram som passar.

2012-03-03 @ 10:19:57
URL: http://inga.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback