Sellnet ...

... föreningen för fiber i Sillerud fortsätter att samla medlemmar i allt snabbare takt. Ny karta har jag inte men nu är man uppe på så där 210 - 220 medlemmar. Allt fler har förstått att det inte kommer att fortsätta vara som det  är nu med fast telefoni, tv och datoruppkoppling. Näten släcks ner och kvar blir ganska osäkra förbindelser. Om man ska vara säker på att fortsätta ha det minst som nu och bättre så är det fiber som gäller.

Chansen att få det till rimlig kostnad finns nu eftersom rätt så rundliga bidrag träder in. Det kommer att bli en deadline för dem som vill ta del av fiberutbyggnaden.  Den som vill hoppa på senare får betala vad det verkligen kostar. I torsdags var det ett välbesökt möte i Svensbyns skola.  Efter den infon kom ett antal medlemmar ytterligare till föreningen. Medlemskapet förpliktigar inte till något mer än tala om att man är intresserad och skulle vilja ha fiber om kostnaden blir rimlig.  

Fiberutbyggnaden handlar inte enbart om att se om sitt eget hus och det egna fastighetsvärdet i framtiden. Det handlar också om hela bygdens framtid. Jag talade idag med en ung familjefar som  berättade att han och hans familj kommer att sälja huset och  flytta härifrån om det inte blir fiber.  Det kommer inte att gå att bo kvar i så fall.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback