Illegal avlivning av varg ...

... ökar och kommer att öka i kölvattnet på den havererade rovdjurspolitiken. Så har det tidigare varit med björn i Sverige, innan det blev legal jakt. Så är det i andra länder som har drabbats av EUs bannbulla när det gäller licensjakt på varg, exempelvis Finland. Där minskar antalet vargar nu drastiskt tack vare illegal avlivning.

Flera utredningar pågår nu i Sverige.

http://www.jagareforbundet.se/svenskjakt/Nyheter/Nyheter/2012/03/Tva-man-atalas--misstanks-ha-avlivat-varg-1.19986/

Och man går grundligt till väga, finkammar området efter DNA bl.a. Ibland hittar man urin eller snusprillor som kan spåras till någon misstänkt och därmed knyta en person till platsen, vilket är ett steg på väg mot att knyta till brottet.

Eftersom detta är ett brott där man riskerar upp till just 4 års fängelse så är även spaning via  telefonavlyssning tillåten. Just 4 års fängelse var nog ingen slump att man beslutade om kan man tänka.

Man kollar också noga en misstänkts bil, bagageutrymme, andra motorfordon, garage, kläder och bostad efter DNA från varg. Om jag minns rätt från beskrivningar av det här spaningsarbetet så sköljer man ur strategiska utrymmena med vätska, filtrerar den och letar partiklar som kan innehålla varg-DNA.

Ingen möda sparas i jakten på gärningsmän.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback