Cava på Riche restaurang


Det blev på fredagen en bulle från Liljewalchs  (bilder senare, massor) till en stunds ögongodis på Svenskt Tenn på Strandvägen (bilder senare!). Därifrån promenerade vi upp mot hotellet, Sergel Plaza vid Brunkebergstorg och på vägen då så passerar man restaurang Riche. Vi stannade till där för att känna historiens vingslag och bara pausa med en Cava. Vi som inte är vana blir fullständigt knäckta i ryggen och benen av att gå så mycket på asfalt och hårt underlag. Så det blir stopp ibland. 

För Rolands del handlade det om att fira Svenska Stövarklubbens bildande just på Riche för 100 år och 2 månader sedan! På kennelklubben ute på Möllan har man en utställning till klubbens ära, men vi hann inte stanna när vi passerade på hemvägen. Kanske senare i år.

För min del handlar besök här alltid om att känna anors närvaro eftersom Riche finns med i min släkts historia på ett speciellt sätt i början på 1900-talet för exakt 98 år sedan.

På Riche, liksom på Freden, så är det alltid proffsigt trevligt bemötande.

Micke i baren frågade vi efter, kompis med sonen, han har även hälsat på här på Liane,  men honom lyckades vi inte träffa den här gången. Det gjorde jag förra gången jag var här och då åt jag en klassisk Riche-maträtt som jag aldrig kommer att glömma för den var så himla god; torsk med pepparrot ( inte Wasabi, ha ha...)


Innertaket på inbyggda utedelen är fint


Himla vacker blomsterdekoration hade man. Jag vågade bara fota halva eftersom det satt en gubbe bakom andra halvan och det hade nog sett lite väl närgånget ut att fota honom också så nära. Det brukar hänga kändisar på Riche men vi såg ingen den här gången.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback