150 miljoner per år ...

... kostar rovdjurscirkusen i Sverige och det är lågt räknat.

Det är kostsamt att ha hålla ständig jour för att tjänstemän ska kunna åka ut och genast konstatera om misstänkt varg är varg eller inte. Man  ska också kunna organisera diverse avskräckningsarbete när varg närmar sig bebyggelse och stängsel för att skydda tamdjur ska sättas upp.  Inventeringsarbetet med spårning och spillningsinsamling är resurskrävande. Skador orsakade av rovdjur kostar.  Polisen har särskilda poliser  i varje län avdelade för att utreda rovdjursbrott fast det  knappt finns några anmälda brott. Vad gör dom hela dagarna?? Dyra helikoptrar hyrs in flitigt för märkning och sövning och flytt och bevakning och diverse. Rovdjursforskningen får generösa anslag och ett antal människor sysslar på heltid med att ha koll på var och en av de svenska vargarna. Den som vill göra propaganda för varg genom att skriva böcker för barn eller vuxna, ordna diverse möten och symposier, föreläsningar, göra filmer, bilda föreningar kan räkna med generösa bidrag. Men det görs under täckmantel av "information". ( Fast den som vill sakligt informera om nackdelarna med vargens närvaro genom föreningar / manifestationer / utskick / uppvaktningar får inga bidrag till sin verksamhet, så det vore ärligare att kalla det kontot för "vargreklam". ) 

 Varg förökar sig  med 42 % per år just nu och är ett av jordens vanligaste däggdjur. De pengarna skulle göra bättre nytta för att bevara verkligt utrotningshotade djurarter eller i annat akut miljöarbete eller i andra samhällsfunktioner typ sjukvården.

Om nu anslagen till vargomsorgen i landet ska öka i takt med vargstammen så ska de alltså höjas  med 42 % per år. En svindlande tanke! Kanske borde det vara sjukvården som borde öka i den takten för att kunna ge alla den vård som behövs, eller hemtjänsten, eller skolan för att alla barn ska nå målen. Vargcirkusen är absurd  ur mänsklig synvinkel för de drabbade. Den är även orimlig ur ett samhällsekonomiskt perspektiv, men det lyfts sällan fram i debatten.

http://www.jaktjournalen.se/index.php?id=14607&avd1=0

Kommentarer
Postat av: Pillan

Ja tänk vad de kastar ut möe pengar på ren dret ibland.

2012-03-04 @ 17:50:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback