Varg dödade kvinnlig skötare ...

... i Kolmårdens djurpark idag söndag förmiddag säger ett sms som kom nu. En djupt tragisk händelse. Skötaren var en kvinna i 30-årsåldern och hon dödades av vargarna i Kolmården. Det är ännu oklart om det var inne i besökshägnet eller på annan plats. Det var svårt för räddningstjänsten att ta sig in till olycksplatsen. Enligt uppgift "ville inte" vargarna släppa in någon utan man fick stå och se på hur vargarna hanterade kvinnan.
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/varg-dodade-kvinna-pa-kolmarden_7284393.svd

http://www.dn.se/nyheter/sverige/en-person-angreps-av-varg-i-kolmarden
http://www.dn.se/nyheter/sverige/det-har-hant-forr
http://www.expressen.se/nyheter/jonas-wahlstrom-aldrig-hant-tidigare/


http://www.svd.se/nyheter/inrikes/15-aring-blev-biten-i-laret_7284489.svd
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/djurskotare-ar-ett-farligt-yrke_7284513.svd
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article14993148.ab

http://svt.se/nyheter/sverige/aldrig-hant-i-sverige-tidigare?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+Svtse-Inrikesnyheter+%28svt.se+-+Inrikesnyheter%29

http://www.dn.se/nyheter/sverige/ingen-information-till-besokare
http://www.dn.se/nyheter/sverige/vargattack-for-tva-ar-sedan
http://www.dn.se/nyheter/sverige/en-person-angreps-av-varg-i-kolmarden

http://www.expressen.se/nyheter/arne-weise-kritisk---blev-sjalv-attackerad/
http://www.expressen.se/nyheter/kvinna-dod-i-attack-av-varg-pa-kolmarden/
http://www.nwt.se/sverige-varlden/article1125041.ece

Jaha, jag är inte förvånad förstås. Kanske mer förvånad att det inte hänt tidigare när vi sett i TV hur man obekymrat låter både vargvana och vargovana människor i olika åldrar vistas bland inhägnade vargar och leka och gosa. Alla vi som har hundar vet hur lätt det är att göra fel i umgänget med okända hunddjur. Och vargar är väldigt mycket mer oberäkneliga än domesticerade djur som hundar, även om de vistas i hägn. Vilda vargar väljer rätt ofta att vara i närheten av tamdjur, människor och hus.

Nu kommer hela vargkramarsverige med de gröna organisationerna i spetsen att uppresa sig med bortförklaringar så att ingen ska tro att vargen är ett presumtivt farligt djur för människor. För vargar i Sverige får inte vara farliga, det är liksom inte gångbart. Vargar kan enligt dem möjligen vara farliga i andra länder och under andra tider, men absolut inte i Sverige och inte nu!

Om jag får gissa vad som händer nu de närmaste dagarna så kommer "expert" efter "expert" att letas upp och hävda  att kvinnan har gjort något alldeles speciellt som gjorde att vargarnas aggressivitet utlöstes. Hon kanske bråkade med dem om maten, eller lekte för våldsamt med dem, eller gick in ensam i hägnet. Eller hon kanske rörde sig för snabbt eller för långsamt eller såg dem för länge i ögonen, eller något annat.

Eller också så kommer det att finns någon exklusiv omständighet med just de här vargarna som gjorde dem aggressiva. De kanske var ovanligt tama, eller ovanligt vilda eller ovanligt hungriga eller ovanligt griniga i största allmänhet.

Tja, sen finns ju alltid varianten att hävda att en massa arbetsplatser är farliga och att det sker fler arbetsplatsolyckor på byggen och i jordbruksarbete. Så här brukar det gå till när vargkramare med en viss desperation ska komma med bortförklaringar till att varg faktiskt har attackerat och dödat en människa.

Men till varje pris så kommer att hävdas att detta är ett undantag,  inte ett tecken på de svenska vargarnas farlighet, för de är inte hotfulla och utgör aldrig något hot mot människor någonsin.(?) De kommer att som vanligt framställas som skygga och rädda för oss tvåbentingar i vilt tillstånd.  

Fast alla som bor i vargrevir vet att det inte är sant. De är inte särskilt skygga och rör sig ofta oblygt nära människor och hus. Det är dags att  dimridåerna av lögner om varg raseras så vi kan börja diskutera verkligheten och inte klamra  fast vid de nya  myterna om det här djuret, de som målar upp vargen som en snossig tamhundvariant.

Kommentarer
Postat av: Pillan

Å dessa snälla voffsar ska vi ha fullt av i skogen???

2012-06-17 @ 16:40:22
Postat av: Veiken

Ingen i hela världen kan inbilla mig att ett rovdjur inte är farligt. Har det dessutom den storlek och kraft som en varg, ska man vara mycket vaksam och kanske lite rädd. Vill inte ha varg i tätbebyggda områden....

Postat av: Lena

"Det är rutin att skötarna tillbringar tid med vargarna i bland för att upprätthålla relationerna", enligt Kolmårdens zoloogiska chef Mats Höggren. I arbetet ingår tydligen att man tränar "de sociala aktiviteterna".

En ung kvinna har tragiskt mist livet. When will they ever learn?

2012-06-17 @ 17:56:18
Postat av: Selma

Ptjaa, jag tycker ju att det är en väldig skillnad på djur som hålls i hägn och djur som inte är uppväxta bland människor eller för den delen inte kan undvika människor.

2012-06-17 @ 19:40:07
URL: http://frunatmaken.wordpress.com
Postat av: Anonym

usch vad läskigt!

2012-06-17 @ 19:51:06
URL: http://soffie69.blogg.se
Postat av: åsa

Ja, inte kommer det väl att vara vargarnas fel...
Ha dé!

2012-06-17 @ 20:32:33
URL: http://tantraffas.blogg.se
Postat av: Gunvor

Ja vad var det vi sa!

2012-06-17 @ 21:48:36
URL: http://svenska.iedior.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback