Traktorprotester mot haveriet i rovdjurspolitiken ...

... i Uppland. Människor som måste stå ut med olika former av skadegörelse och ofrivillig närkontakt med oskygga vargar har tröttnat. Det hjälper inte med ansökan om skyddsjakt, tydligen måste det först till minst 4 dokumenterade angrepp eller andra incidenter innan länsstyrelsern får bevilja skyddsjakt på varg. Det är magstarkt och praktiken ohållbart att leva med.
 
. Det är inte som vargforskare Liberg påstod; att så fort varg  uppträder oskyggt så tas den bort med skyddsjakt. Han verkar inte veta hur vargpolitiken fungerar i verkligheten. Som vanligt så är det långt mellan betraktare och brukare av natur.  
http://www.unt.se/osthammar/traktordemonstranter-orsakar-langa-koer-1780296.aspx?fb_ref=.T-dG8gel8LM.like&fb_source=home_oneline 

Kommentarer
Postat av: Gunnel

Vi har inte besvär med varg, men vildsvinen drar sig längre och längre in mot centrum. Häromdagen sköts ett i den hagen jag normalt promenerar i. Måste erkänna att det känns olustigt att gå där nu. Jag är lite feg, och har väldig respekt för djur. Kram

Svar: Jag känner också respekt för vildsvin. Galtarna har betar som är som rakblad, kan utan vidare döda en människa. Vi träffade en man förra året vars bror dödades av ett vildsvin. De siktar på benen och skär upp i låren, djupa sår så att man förblöder utan snabb hjälp.
Ibland undrar man om inte det här mångfaldskravet ibland kan bli lite enfaldigt och lätt att besluta om bakom skrivbord i storstad.
Inga Magnusson


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback