Restaurang Sue Ellen ...
... Tulegatan (Thulegatan?) var vi på i Stockholm torsdag kväll. Det är en väldigt bra krog som vi varit på förut, den ägs av bl.a. Micke som är mågen till Maj i Signebyn. Micke är kock och lagar också mat på stället, tillsammans med andra. Krogen fick väldigt bra omdöme i DN efter att tidningen gjort tre anonyma besök där. Efter det så har man haft massor av besökare. När vi ringde med kort varsel fick vi ställa oss på väntelista under kväll och till slut lyckades Micke få till ett bord åt oss.
http://www.dn.se/pa-stan/ata-ute/vanligt-och-vallagat
http://www.sue-ellen.se/bilder.html
Vi åt en sparrisförrätt som var perfekt med tillbehör som var söta, syrliga och så lite beska i ruccolan och sparrisen själv. Maten var absolut höjdare helt igenom, vi återkommer gärna.
Roland o Micke
Sparrisförrätten var så läcker, riktig vit sparris och den var perfekt tillagad; al dente, med tuggmotstånd.
Jag tog laxen med varm sommarsallad! Mums!
Någon annans mat, vet inte vad.
Roland kastade sig lystet över ställets egen specialitet; Schweinehax eller hur det nu stavas. Det är smakrikt grisben med knaprig svål.
Den tog i alla fall slut till slut med benäget bistånd!
Snapsen här är en immig Bescherow.... nånting som jag inte minns stavningen på.
De som vill ha dessert tog en päronstrudel. Ser otroligt läcker ut med granatäpple.
Det är en anrik lokal också. I det här huset startade Lars Magnus Ericsson sin tillverkning och precis där jag tog det här kortet, vid bardisken, stod hans stora skrivbord.
http://www.dn.se/pa-stan/ata-ute/vanligt-och-vallagat
http://www.sue-ellen.se/bilder.html
Vi åt en sparrisförrätt som var perfekt med tillbehör som var söta, syrliga och så lite beska i ruccolan och sparrisen själv. Maten var absolut höjdare helt igenom, vi återkommer gärna.
Roland o Micke
Sparrisförrätten var så läcker, riktig vit sparris och den var perfekt tillagad; al dente, med tuggmotstånd.
Jag tog laxen med varm sommarsallad! Mums!
Någon annans mat, vet inte vad.
Roland kastade sig lystet över ställets egen specialitet; Schweinehax eller hur det nu stavas. Det är smakrikt grisben med knaprig svål.
Den tog i alla fall slut till slut med benäget bistånd!
Snapsen här är en immig Bescherow.... nånting som jag inte minns stavningen på.
De som vill ha dessert tog en päronstrudel. Ser otroligt läcker ut med granatäpple.
Det är en anrik lokal också. I det här huset startade Lars Magnus Ericsson sin tillverkning och precis där jag tog det här kortet, vid bardisken, stod hans stora skrivbord.
Kommentarer
Postat av: Selma
Det såg ut som ett ställe att besöka.
Postat av: Zarah
Din laxtallrik ser mycket delikat ut! Ska försöka lägga den krogens namn på minnet, men det kommer förstås att ramla bort inom några timmar...
Trackback