Hotell Rival ...

... vid Mariatorget bodde vi på under besöket i Stockholm. Det ägs av Benny Andersson fast honom såg vi inte.  Hotellet ligger nära yngste sonens bostad och  jag är förtjust i designen. I matsalen finns den här maffiga bilden från filmen "Det sjunde inseglet" med Max von Sydow till höger. Han spelar schack med döden om jag minns rätt.



Mariatorget hette för övrigt Adolf Fredriks torg fram till tunnelbanan drogs fram här. Då döpte SL tunnelbanestationen till Mariatorget eftersom Maria Magdalena kyrka ligger nära. Och då fick torget ckså byta namn till Mariatorget. Och det var väl rätt. Torgen brukar få heta som närliggande kyrka. Allt enligt en taxichaufför som vi åkte med, han brukade vara guide i Stockholm och kunde berätta allt om Stockholm.



De här lamporna är himla fina också, liksom kitschlamporna i fönstren, de med platsbitar i olika färger. Sevärt är också en hel vägg med "filmisar", dvs små bilder av filmstjärnor från 50- och 60-talen. Och servicen är fantastisk på det här hotellet, de är alltid artiga och trevliga och tjänstvilliga. Inget är omöjligt. I frukostpriset ingår typ nystekta pannkakor med sylt och grädde om man vill ha det, eller nykokt gröt. och glutenfritt finns hur mycket som helst i alla varianter. Man får ex till frukost nygjorda himla goda macarons eller kladdkaka med bär och grädde. Allt utan extra kostnad.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback