Utrota varg ...

... i Sverige vill en majoritet av svenska folket troligtvis. Åtminstone vill  en majoritet av tidningen Expressens läsare det  i en opinionsundersökning som lockat c:a 10.000 svarande.  En skräll som borde rendera ett stort antal artiklar i dagspressen och feta rubriker. Men jag har inte sett en enda. Hur kan det bli så nedtystat plötsligt???
http://www.expressen.se/1.2673412/ska-vargen-fa-finnas-i-sverige?poll_1_2673412=1&poll_1_2673412.poll_submit=dummy&pollq=0&articlePopup=true&pollAction=display

Jag är också lite häpen över resultatet, trodde nog att de större städernas befolkning var mer positiva till varg, de som inte är direkt drabbade. Det tycks alltså som om det bakom medias skönmålning av hur det är att leva i ett land med frilevande varg finns ett starkt folkligt stöd för att slippa vargen i skogen och på gårdsplaner och återgå till det läge vi haft i så där hundra år, utan varg. Man kan ju också konstatera att ekosystem och annat mått bra  utan varg och björn och lo i mängder. Resultatet kan ju också tolkas som att det finns ett stöd för jakt på varg.
http://www.expressen.se/nyheter/1.2673404/jagarforbund-utrota-vargen-fran-sverige

Undersökningen går alltså inte att hitta på Expressen direkt. Jag sökte igår men kunde inte leta fram den på deras websida. Resultatet kanske var för magstarkt för att våga skylta med. Man kanske hade hoppats på något annat. Aftonbladet åkte ju dit i samband med att man slog upp första licensjakten på varg stort och beskrev den som en blodig massaker. Den opinionsundersökning man lät beställa av ett opinionsinstitut visade klart på stöd för vargjakten. Tidningen försökte först gömma undan den och inte redovisa alls i papperstidningen, men gjorde det i alla fall efter påtryckningar. Lite skämmigt blev det.
http://www.vargfakta.se/nyheter/expressens-lasare-vill-inte-ha-varg-i-sverige/

Kommentarer
Postat av: Anders Blomqvist

Du träffar spiken mitt på huvudet. Det man ser på TV, läser i dagspressen m.m. är bara propaganda FÖR vargen all objektivitet som man tycker allmän journalistik borde bygga på är tydligen helt borta i denna fråga.

Att man i andra länder med varg har problem och att det dessutom skadas och dödas människor av vargen tas heller inte upp i de allmänna medierna.

2012-01-13 @ 07:46:06
Postat av: Zarah

Att en majoritet av svenska folket vill utrota vargen ifrågasätter jag - väldigt mycket till och med! Att de som "häver upp en röst" i en sådan fråga är anti-varg förvånar mig inte, den gruppen är på hugget i alla sammanhang om du ursäktar. Jag har inte röstat, t.ex.... :-)

Postat av: Veiken

Tidningarna skriver och piskar upp stämningar precis som det passar dom, alltid!

2012-01-13 @ 11:35:32
URL: http://www.veiken.se/
Postat av: Gunvor

Tyvärr så håller jag nog med Zarah. Majoriteten upplever inte att de riskerar något själva, så det kostar dom inget att tycka vargar är gulliga. Intressant att så många röstade emot i den här enkäten, men den är nog inte så trovärdig. (Tack för länken, jag passade på att rösta för utrotning!)

2012-01-13 @ 17:35:27
URL: http://svenska.iedior.se/#home

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback