Oacceptabel terrorism ...

... i djurskyddets namn har ökat ordentligt de senaste åren och samhällets insatser för att hejda den här tendensen har hittills varit minimala. Det har varit hotelser och aktioner mot jägare, rovdjursdebattörer, grisbönder och inte minst mot pälsfarmare. Jag har upprörts över hur man släppt ut minkar till en långdragen och plågsam död utan minsta tanke på det lidande man tillfogar det enskilda djuret, bara för att få uppmärksamhet för sin sak och komma åt djurägaren. I en demokrati så är det genom fakta, debatt och opionion man ska försöka påverka lagar och förordningar, inte genom terror.

Det handlar  inte om  enstaka spontana händelser utan välorganiserat av terroristgrupper. De här problemen finns i andra länder också men där har man vidtagit åtgärder och fått hejd på eländet. Nu kommer krav på att samhället ska kartlägga de här grupperna och förebygga våldet.
http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/kartlagg-hoten-mot-svenska-djurhallare_6776509.svd

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/aktivist-atalas-for-hotbrev-i-blod_6590514.svd

Den nu åtalade naturterroristen dömdes till 3,5 års fängelse idag onsdag om jag hörde rätt från teven, när jag stod i köker med maten. Det är åtminstone något slags försök att markera att detta inte är godtagbart.

 


Kommentarer
Postat av: Selma

En hel del djurrättsmänniskor har väldigt dålig insikt när det kommer till djur.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback