Flyttvargen - hanen ...

... har man inte hittat, men väl hans halsband i närheten av Idre. Han gick ju tillbaka, flyttförsöket var förgäves. Det är inte alltför fantasifullt att tänka sig att han är olagligen avlivad. Nu var antagligen måttet rågat för de människor som haft stora problem med den här vargen., Man tog saken i egna händer istället för att invänta en osäker och utdragen handläggning av eventuellt beslut om skyddsjakt. Det här agerandet stämmer väl överens med den inställning vi möter nu hos dem som lever i vargrevir. I kölvattnet på den havererade rovdjurspolitiken så sprider sig uppgivenheten med  noll förtroende för beslutsfattare på alla nivåer.

http://www.vargfakta.se/nyheter/flyttad-hanvarg-utan-halsband/

http://svt.se/2.22620/1.2681853/varg_kan_ha_jagats_av_snoskotrar

Det är ingen slump att det kan ge fyra års fängelse att olagligen avliva en varg, ganska nära straffsatsen för att misshandla ihjäl sitt eget barn. Då räknas brottet som så allvarligt att polisen får använda sin berömda "verktygslåda" av hemliga hjälpmedel, exempelvis telefonavlyssning.


Kommentarer
Postat av: TT

Vi har ett vargrevir någon mil utanför Västerås som rivit massor av får, dödat två hundar och attackerat två andra hundar, varav en gick med matte och barnvagn!

Nu ska det få skjutas av två vargar men de har 6-8 valpar... får se vad detta blir av.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback