Varghane i Idre skjuten från helikopter.

Och enbart rovdjursinventeringen beräknas kosta 25,5 miljoner, pengar som länsstyrelserna får från Naturvårdsverket. 

 Suck! Kunde vi inte ha använt de pengarna bättre? Det här är allt en lekstuga för några få tjänstemän på länsstyrelser och Naturvårdsverk. Det finns i Sverige globalt utrotningshotade djur som behövt få del av de här resurserna istället, det hade känts mer angeläget. Vargen är trots allt ett av jordens vanligaste djur och ett av de mest härdiga och anpassningsbara. Plötsligt gäller heller inga vanliga jaktregler om att man inte får bedriva jakt från motorfordon.

http://www.dn.se/nyheter/sverige/varg-dodad-fran-helikopter

Diverse djurrättsorganisationer som förmodligen aldrig deltagit i löshundsjakt i samband med eftersök eller annan jakt plöderar nu emot densamma.

Gunnar Glöersen skriver följande apropå:

"Så vad gör jag när Roger Olsson, SRF och Sten Stensson Djurskyddet kör på och skadar en stor vildsvingalt i ett vargrevir? Jo, jag lånar ut ett koppel och ett tomt halsband till dem så kan de göra eftersöket själva. En skadad vildsvinsgalts lidande är väl inte mindre än en vargs? Vad eller vem de stoppar i halsbandet är upp till dem. Löshund skall vi ju enligt dem inte använda i vargrevir."

Det kunde ju bli spännande; eftersök på skadad vildsvinsgalt med hund i koppel. ;-)


Den vargtik som flyttats en tredje gång har släppts ut på hemlig ort i måndags. Var ska offentliggöras imorgon fredag. Nu har hon inte halsband på sig (sägs det officiellt i alla fall!) och kan inte följas. Pga hudirritation sägs det officiellt men det är väl inte allt för fantasifullt att tro att man inte vill att ytterligare ett flyttfiasko ska kunna följas omedelbart via media och skapa negativa rubriker.


Kommentarer
Postat av: Lena

Stackars denna vargtik! Antagligen är hon väl också dräktig. Gäller inte djurskyddsbestämelserna för varg - otillbörligt lidande?

2012-02-10 @ 09:31:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback