Tredje gången flyttas varg!

Man tar sig för pannan och undrar vad som pågår egentligen??? Nu har Naturvårdsverket beslutat att flytta en genetiskt viktig vargtik från östra Jämtland ner till ???? för att hon ska undgå skyddsjakt. Man avvaktar att kylan lättar eftersom sövning är riskabel i för låga temperaturer. Om någon annan än Naturvårdsverket sysslade med detta så skulle det säkert betecknas som djurplågeri. Man har ju tidigare lyckats med konststycket att ta död på två vargar i samband med sån här sövning, men verket står över alla lagar och kan döda varg bara så där, utan att straffas.

Rapporterna om olagligt avlivade vargar fortsätter att komma in.  I Fínland och Ryssland används gift tydligen för att avliva vargar som inte är önskvärda (lagligt och olagligt). Om den trenden också kommer till Sverige så kan man vänta en rejäl ökning av antalet dödade vargar när  hundförbudstiden börjar.  De som använder gift till detta i Finland och Ryssland,  kollar var vargarna går när det är snö och de kan se spår, sen läggs giftet ut i små köttbitar som sprids på lämpliga ställen där chansen är som störst att vargarna kommer. I Ryssland där man använder gift helt lagligt verkar det som om man använder samma gift som används för att ta död på gatuhundar längre neröver i Europa.  Men det finns säkert andra idéer. För länge sedan användes en växt som kallas vargrot tror jag. Minns inte vad den heter på riktigt.
http://www.dn.se/nyheter/sverige/varg-flyttas-for-tredje-gangen  '

I den havererade vargpolitiken syns ingen ljusning så långt ögat når just nu.

Kommentarer
Postat av: Veiken

Det här är ju en riktig såpa som aldrig tar slut. Det kan inte vara ok varken för människor eller varg att hålla på som dom gör!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback