Ska varg få finnas i Sverige?

Den frågan har tidningen Expressen haft ute på sin websida några veckor. Nu är den avslutad och  drygt 13.000 (!) personer har svarat.

65% säger Nej, varg ska inte få finnas i Sverige
35% säger Ja, varg ska få finnas i Sverige.


Nu ska såna här omröstningar inte tas för vetenskapliga undersökningar men säger ändå en hel del om opinionsläget. Det håller på att svänga över i takt med att vargrevir breder ut sig i människors trädgårdar, djurstallar, beteshagar, promenadstråk, ridvägar, jaktområden och svampmarker.

Resultatet är intressant. Men ännu mer intressant är hur detta resultat kommer att hanteras i media. Hur kommer vargkramarmediemaffian att agera? Det brukar bli samfällt på något sätt. Kan gissa att man redan har förberett ett motdrag. Man är duktig på tajming och reklam för sin sak, man brukar lyckas med konststycket att få några få högljudda att låta som en majoritet av svenska folket. Och det kan  mycket väl vara så att det här resultatet, som är rätt sensationellt, förbigås med repressiv tolerans = total tystnad. Expressenundersökningen startade ju som ett svar på krav från några avdelningar av Jägarnas Riksförbunds krav på 0 varg i Sverige och det finns goda skäl att anta att tidningen förväntat sig ett helt annat resultat för att kunna knäppa en jägarorganisation på näsan. Nu blev det helt tvärtom, det finns förmodligen ett rätt starkt stöd för tanken att vi ska slippa ha frilevande varg i Sverige.  
http://www.vargfakta.se/nyheter/expressen-avslutar-vargomrostning/

Nu planeras manifestationer 24 /3 kl 14.00 av "vanliga människor"  som bor vargreviren. De har startats av en grupp kvinnor i Västmanland som inte vill leva med otryggheten av stora rovdjur nära sig och sina barn. Många som på olika sätt är berörda har hängt på.
https://www.facebook.com/events/265349520182965/
http://www.navenibordet.n.nu/
http://www.navenibordet.n.nu/protestlista

Kommentarer
Postat av: Göran Jonsson

24-3 skall det vara ,det är en lördag

2012-02-15 @ 14:09:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback