Ljusskygg rovdjurspolitik?

På hemlig plats släpptes den vuxna vargtiken ut, hon som skulle tas bort från renbetesområde och förstärka genetiken.

De djurparker som släpper till vargvalpar till utsättning i lyor ska få vara hemliga, eftersom det inte är populärt ute i bygderna runt dem att de bidrar till att det blir fler vargar som kommer att ställa till problem med jakt och tamdjurshållning. Lokala slakterier slutar att leverera gratis avfall till parkernas rovdjur av solidaritet med de vargdrabbade. I motsats till vad som uppges från regeringen så stödjer inte Jägareförbundet utsättningen av varg.
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/djurparker-far-ge-ut-vargar-anonymt_6858171.svd

Vad svenska presschefer på EU-kanslier informerar EU om när det gäller Sverige och rovdjur vet vi inget om, det är dolt i EU-sekretess. Men vi fruktar det värsta från denne Fantomenfigur; Eric D. Han ser sig verkligen som en fantomen vargarnas vän och räddare berättar han i en intervju. Och han menar att det i princip inte finns några problem med varg i Sverige. (!) Kanske inte underligt att EU reagerat som man gjort.
http://www.facebook.com/people/Eric-Degerbeck/587402934
http://www.jaktojagare.se/den-svenske-fantomen

Det är något lätt ljusskyggt över Sveriges rovdjurspolitik, den tycks inte tåla dagsljus och öppenhet. Det smusslas och mumlas i hemlighet. Något förtroende hos de berörda skapas inte när man försöker dölja det man gör, tvärtom så byggs misstänksamhet och konfrontation. Märkligt agerande med tanke på att alla är överens om att genetiken inte är det största hotet mot vargens existens i Sverige, det största hotet är avståndstagandet hos dem som tvingas leva med varg inpå husknuten.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback