Inredningsinsnöad ...

... är jag nu sedan en tid tillbaka. Uthyrningshuset ska inredas och gubben påstår att jag har fria händer inom rimliga ekonomiska ramar, fast han fryner kritiskt på näsan när mina förslag inte faller honom på läppen, som tanken att göra toa-dusch-utrymmet till en Bergakungens sal. Någon gång skulle jag i alla fall vilja ha Egypt kakel / klinker både på väggar och golv och göra rummet till ett mystiskt bergsrum med glitter och guld.

Kitschtemat finns kvar ändå. Nu blir det istället ett "marmorrum" med antik-tema; guldspegel med bred ram som jag inte har hittat än, "guldlampa" för badrum som jag kanske har hittat på en sida med sekelskifteslampor. Och taklampan dit som är samma glasprismalampa som vi har i tvättstugan fast vi har med krom och nu ska det bli med "guld".

I taket i sovrummen blir det plafonder i veckad plast, låter hemskt men de är snygga och diskreta i små utrymmen och billiga dessutom.

Rispapperslampa över soffbordet, gillar dem verkligen för utseendet och ljuset, stora ska de vara.

Jätteklocka med flyttbara siffror, svarta, till den stora vita tomma väggen bredvid kaminen. Den väggen blir enligt mitt önskemål belyst med spot, hoppas att det funkar kära elleverantör.

Mitt på stenväggen bakom kamnen ska det vara två upp-och nerbelysningsspottar. De måste lysa som två vägar uppåt och neråt, inte lite hit och dit. Inte hittade än, elgubben måste råda.

Helst ledlampor överallt men de går inte att dimma så det blir en kompromiss.

Spotskenan i taket kan lika väl gå hela vägen från ytterväggen till kaminrörväggen, det är obetydligt dyrare och mycket snyggare. Spottarna där kan belysa kaminen och stenväggen bakom ibland om man vill istället för upp- och nerbelysningen.

 Spottar över soffbordet ska kunna lysa på väggen bredvid kaminen som ska ha den stora klockan, som verkligen går.

Den andra väggen vid soffbordet har jag länge försökt få till ett Jobstryck på eller nåt, men varje gång jag försöker tänka det  så hamnar ett renskinn på väggen där, ett rätt billigt från Ikea. Och på köksstolarna blir det fårskinn, ett halvt Ikeaskinn på varje stol är överkomlig kostnad. Om stolarna redan är stoppade så är det enkel att bara lägga skinnet på. Annars måste någon sy dynor med fårskinn på. Det behövs något lurvigt och mjukt  på stolar och vägg för att balansera det hårda i stengolvet, stenväggen bakom kamninen och plåtkaminen och de vita väggarna och den hela glasväggen.

 Mattor vet jag inte än, i så fall blir det lurviga vit-beige på stengolvet (svårt att hålla rent dock), eller "gammeldags" rödbrokiga billiga från Ikea, såna som jag har i tvättstugan. Eller inga alls.

Köksbord och stolar blir i björk förstås eftersom köksinredet är björk (varför vi nu skulle ha det , ek hade varit lättare, men inte så snyggt svenskt). Jag har en björkgrupp i Säffle på gång på Blocket, den är himla fin, men jag är bara tvåa i kön. Det är lagom, 1.50 långt utan skiva och med fyra  stoppade stolar + två. Får besked  imorgon lördag. Annars så finns både bord och stolar på Ikea i lagom storlek och lagom pris. På nätet hittade jag en helt galen grupp som gjordes i Sysslebäck av en gubbe, med två älgar som höll upp bordet och även utgjorde ryggen på stolarna. De var natuligtvis helt galna men kul.

 Skinnsoffan i allrummet får vara gulaktig ljus brun för att matcha stengolvet och björk. Den har jag inte bestämt än men det kommer hela tiden nya på Blocket så det är inget bekymmer. Sen en fåtölj med på andra sidan eller bredvid.

TV på väggen på en ledad arm som vi har här hemma blir det.

Soffbord blir också björk förstås och det finns på Ikea, lagom stort.

Belysningarna utomhus, till fasaden, verandan och altanen är inte klara än, vi behöver elmannens hjälp. Ska det dimmas så går alltså inte ekonomiska och miljövänliga led. En lampa behöver tändas när någon närmar sig, rörelesedetektor.

Snygga utomhuslampor är de vi här hemma nu på altanen, dem gillar jag verkligen  och skulle vilja ha till det nya huset, men vet inte om de finns kvar: koppar och svart smide.  

Duschväggarna blir i frostad Icemodell så att det inte blir så känsligt för kalkavlagringar på glasväggen. De är på väg. Likaså björkkommoden till våtutrymmet. Dit fattas också en uppvärmd handdukshängare, blir nog Badlagrets (= badrumsinredningstillverkarnas överskottslager).

Gardiner och insynsavskärming är ännu inte löst. Det återstår, liksom den fjärde sängens uppmontering på väggen över säng nr tre.

Även inklädningen av tryckkärl i våtutrymmet återstår, det kan bli kaklat.

Här nedan det festliga älgbordet i björk som görs av Ebbe Carlsson uppe i Sysslebäck i norra Värmland
http://www.blocket.se/varmland/Matbord_och_stolar_38332292.htm?ca=7&w=2

Matbord och stolar


Kommentarer
Postat av: Suss

Foto på detta när det är färdigt - TACK!!!!

Postat av: Selma

Kul att få inreda nytt. Jag tycker ibland att det krångliga är att man redan har så mycket saker att ta hänsyn till här hemma när man vill fixa till det.

2012-02-25 @ 07:43:33
URL: http://frunatmaken.wordpress.com
Postat av: Herta

Kul. Enklare att inreda sådant som är i nyskick än gamla hus och rum. Då måste ju allt gammalt ut först.

2012-02-25 @ 08:27:31
URL: http://www.hertabloggen.blogg.se.
Postat av: Znogge

Får man fria händer så får man väl. Eller... Bild kommer hoppas jag!

2012-02-25 @ 10:34:32
URL: http://znogge.wordpress.com/
Postat av: Gunvor

Jisses! Kalla det jaktslott!

2012-02-25 @ 10:59:47
URL: http://svenska.iedior.se/#home
Postat av: Marie

Åh, vad roligt att få inreda på det där viset. Liksom från början utan att man måste passa ihop det med någonting som redan finns och som man måste ta hänsyn till för att det inte ska bli helt galet. Bordet var ju bara hur läckert som helst. Skulle verkligen vilja ha det i Ramsele!

2012-02-26 @ 08:56:37
URL: http://www.mariee.se
Postat av: Inga Magnusson

Alla: Mmm nu är det roligt när det grundläggande är på plats som väggar och så. Haken nu är kakel i köket och våtutrymmet. Sen tickar det vidare. Under tiden fixar vi möbler och sånt. Det här bordet är mer kuriosa, kanske inte direkt aktuellt. Tyckte mest att det var festligt när jag fick se det på Blocket. Mannen som gör dem tycks vara 81 år gammal.

2012-02-26 @ 11:20:32
URL: http://inga.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback