Bergvik Skog tar emot vargvalpar ...

.... i lyor på sina marker men på två  villkor, vilka inte framgick av gårdagens nyhetssändningar:

-ANTALET VARGVALPAR FÅR INTE ÖKA I OMRÅDET (alltså måste lika många vilda valpar avlivas som det sätts ut nya)

- LICENSJAKTEN MÅSTE ÅTERINFÖRAS.

De villkoren är helt i linje med den överenskommelse mellan staten, markägare och jägare när alla förband sig att hjälpa till med detta. Men regeringen valde att hoppa av sin del av paketet och nu hoppar markägarna och jägarna av sin. Logiskt!

I praktiken antar jag att de här villkoren  innebär att inga vargvalpar kommer att sättas ut på Bergviks Skogs marker och det är en stor markägare i vargområden.
http://www.vargfakta.se/nyheter/bergvik-skog-tar-emot-vargvalpar-pa-tva-villkor/

Gubben är f.ö. på jaktprov idag med Jazz. Han missade ju championatet så snöpligt med bara 14 minuter förra gången. Detta blir sista försöket den här säsongen antar jag. Provmarkerna är i Ölme. Hoppas det inte är varg just där så lille Jazz kommer levande hem.

Kommentarer
Postat av: Lena

Risken är nog stor att de vuxna vargarna biter ihjäl nykomlingarna. Såg i Svd att Djurparkerna inte alls är positiva till valpflyttningar. Men lekstugan på Grimsö fortsätter. Det gäller väl att göra slut på alla anslag de fått?Hur har det gått med den stackars honan, som flyttades för tredje gången. Att ta av henne halsbandet var smart. Nu blir det inte så tydligt att hon naturligtvis gått hem igen.

2012-02-26 @ 09:20:29
Postat av: Inga Magnusson

Lena: Ja ibland har detta ett drag av cirkus med märkliga turer, ibland spel för gallerierna.Det spekuleras ju i om inte den här honan som flyttades har fått något inopererat som gör att hon kan följas. Hon lär ha setts på väg oppåt igen. Hon är ju speciell med väldigt mycket gult i pälsen, tydligen inte renrasig varg utan en sån här Kirowkorsning eller vad de kallas; varghybriderna som avlades fram för gränsbevakningen av forna Sovjet.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback