Operan Oslo! Restaurangen

ran
Vi slog oss ner i restaurangen för att få vila oss lite efter den långa promenaden hit och rundvandringen i huset.
Det erbjöds en granitplatta med norska specialiteter;
 
valkött (det svarta på bilden), fenalår (rökt fårlår), rökt skinka, norsk sill, römme (syrad grädde), potatissallad närodlad, norskt tunnbröd, norskt smör, sirap av granskott, kraftost, jarlsbergsost.
 
Roland tyckte att valkött smakade helt ok. Jag åt inte, minns min barndoms  norska margarin gjort på valfett. Det smakade tydligt tran efter ett par veckor i jordkällaren.
 
Efteråt blev det småplock till en espresso
 
Utsikten är vacker, dels mot ett konstverk ute i vattnet som vi räknade ut måste vara belyst kvällstid, dels mot nybyggnation till vänster om oss; exklusiva bostäder. Vi tror att det är här som det till varje lägenhet följer en arkitekt som hjälper köparen att få till den invändigt så som man vill ha den och att en av de arkitekterna har sommarhus i Sillerud. Men vi är lite osäkra.
 
Sen ser man förstås hela tiden båtar som kommer och går, både stora och små.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback