Den gröna terrorn ...

... får inte godkänt i DNs ledare.
 
En får tacke! Klokt skrivet om att terror mot djuruppfödare, jägare, pälsförsäljare osv inte är godtagbart. Sverige har blivit en frizon för de här företeelserna. I andra europeiska länder har "grön terrorpolis" inrättats på central nivå och man har kommit tillrätta med det mesta av problemet. I Sverige finns inte ens en gemensam nationell beteckning för de här brotten i polisens register alltså omöjliga att upptäcka och  bekämpa nationellt. Det är ett fåtal personer som sysslar med den här kriminaliteten och den går att komma till rätta med om viljan finns.  Det har man visat i Danmark, Tyskland och England.

DNs ledare är bra och klokt skriven, men man kan samtidigt tycka att det är lite trist att media inte vaknar till i frågan förrän det just är en kollega, en  journalist, som  utsätts för förföljelse av djurrättsaktivister i den gröna terrorns namn. Att andra människor och yrkesgrupper har terroriserats i många år har hanterats med medial  tystnad och ibland till och med hyllats, uttalat eller underförstått! Har detta faktum återigen med den politiska färgen på journalistkåren att göra? Grön är den som bekant på  hälften av landets journalister enligt gjorda undersökningar av partisympatier.
http://www.dn.se/ledare/huvudledare/vald-i-djurens-namn
http://fof.se/allt-gronare-journalister
 
 

Kommentarer
Postat av: soffie

ska gå in och kolla de länkarna!hoppas du haft en mysig dag!svar:ja fotona är från ccc på bryggan:)

Postat av: Lennart Carlstedt

Våld är självfallet aldrig accetabelt. I Göteborg har pålshandlare utsatts för terror länge. Det är också oerhört illa när man släpper ut minkar i tron att de ska bli "fria". Missriktad idealism skulle jag vilja säga.

Däremot håller jag inte med om attdet inte skrivs om detta. Åtminstone här i Västsverige har de flest av våra tidningar skrivet mycket om djurrättsaktivisterna.Många miljöpartiser fördömer dem åtminstone i den här delen av landet.

Hur ställer ni er förresten i Årjäng till omlastningsstationen för sprängmedel? Har läst att det är mycket protster från grannarna.

Svar: Jo det har skrivits om det på nyhetsplats och rapporterats om händelserna i sig det senaste året åtminstone, men väldigt lite av ställningstagande på ledarplats i de stora drakarna. Offentliga avståndstaganden från MP har det också varit tunnsått med.
När det gäller omlastningsstationen för sprängmedel så vet jag inget. Har inte ens läst om det. Kan förstå oron hos de som bor i närheten.
Inga Magnusson

2012-08-23 @ 23:23:07
Postat av: Lennart Carlstedt

Du har inte läst om omlastningsplatsen? Men det är ju i Årjäng - har ni ingen koll på vad som händer i kommunen?

Svar: Ha ha...nja, det är en stor kommun och det händer saker hela tiden. Vi är inte direkt berörda själva, det är långt härifrån. Tiden räcker inte till engagemang på alla håll o kanter.
Inga Magnusson

2012-08-24 @ 22:32:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback