Breivikdom idag.

Idag faller domen mot Breivik. Den följs med spänning över hela världen, men mest intensivt i Norge förstås. Det verkar i rapporteringen som om de flesta struntar i om han betraktas som sjuk eller frisk, huvusaken är att han blir inspärrad hela sitt liv. Kanske är det också enda sättet att rädda honom från den hämnd som många skulle vilja se. Kan föreställa mig att han skulle bli illa hanterad om han försökte röra sig fritt på gatorna i Oslo.
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article15301580.ab
http://www.svd.se/nyheter/utrikes/vi-far-hora-om-breivik-resten-av-yrkeslivet_7444604.svd
 
Själv är han inställd på att bli friskförklarad och inspärrad. Han tycks se fram emot att fortsätta arbeta för sin idé i fängelse, genom att skriva och genom att hålla igång sitt kontaktnät av sympatisörer. Om man ser till hur hans liv har tett sig tidigare så kan fängelsetiden bli en förbättring för hans del; en trygg specialbyggd  bostad med betalt sällskap av människor vars uppdrag är att hålla honom på gott humör, ett liv i totala rutiner vilket han uppenbarligen  gillar, konstant uppmärksamhet från omvärlden vilket han eftersträvat, möjlighet att odla, både sin självglorifiering och det han ser som sitt martyrskap.
 
Uppdaterat: Breivik blev dömd som frisk till 21 års fängelse o han log brett över domen. Jag ryser vid anblicken av honom bilderna.

Kommentarer
Postat av: Mia

Att det finns personal som har som uppgift att hålla honom på gott humör tror jag inte på... :-)

Men fallet Breivik kommer att vara i blickfånget under många år framöver.

Svar: Jo, den personal som bevakar honom till en kostnad av 30.000 per dygn har bl.a. Till uppgift att hålla honom frisk, dvs bl.a. sysselsatt med bl.a. prat o spel o annat umgänge.
Inga Magnusson

Postat av: Landkrabba

För ett tag sedan skrev du om att Bill hade ett babynest. Jag hade aldrig hört talas om det innan men efter lite googlande så tyckte jag att det verkade som en himla mysig grej till bebisen. Så igår sydde jag klart det! Tack för inspirationen! :)

Svar: Va roligt att du hittade inspirationen på min blogg!Babynest har funkat bra med Bill, han gillade att ha det ombonat den första tiden i sitt liv. Den liksom omfamnar o känns trygg tror jag för en liten en som i o med förlossningen ska gå från jättetrångt till totalt öppet
Inga Magnusson

2012-08-24 @ 10:02:33
URL: http://landkrabba.blogg.se
Postat av: Inger Maryissa

Jo, äntligen föll domen för Breivik...det var på tiden tycker jag.
På ett sätt tycker jag det skulle varit rätt åt honom om han blev betraktad som psykiskt sjuk,
eftersom det var det han ville undvika...
Men som sagt.....huvudsaken är han aldrig släpps ut i friheten....
och skulle det hända så blev han nog lynchad...
Hoppas han inte får det alltför bekvämt i fängelset....men tydligen kommer han att ha tillgång till TV, dator m.m.
Det är han inte värd tycker jag,
och förstår inte varför han skulle ha tillgång till att skriva och hålla igång kontaktnät med sympatisörer som är lika tokia som han...
Jag ryser också vid anblicken av honom, hans otäcka leende...man ryser...
det kan man verkligen kalla ondska...

2012-08-25 @ 16:24:31
URL: http://ingermaryissa1.blogg.se/
Postat av: TT

För de som föll offer men klarade sej är jag glad åt domen... att de ska slippa gå igenom en rättegång till men alla minne och smärta.
Jag tror att hans anhängare fortsätter vare sej han kan sprida sina sjuka budskap eller inte tyvärr.

2012-08-25 @ 23:49:42
URL: http://tyratok.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback